Ny på tennisbetting? Vi har samlat det viktigaste du behöver känna till!

Tennis ger massor av spännande oddsalternativ och underhållning, inte minst under ATP- och WTA-touren. Därför finns det ett stort antal svenska spelbolag som erbjuder odds under de stora tennisturneringarna. Om du inte ännu har tagit steget och börjat spela på dina favoritspelare för att du inte vågar, helt enkelt på grund av okunskap, har vi sammanställt en liten guide för just dig!

Rätt bettingsajt är a och o för en bra spelupplevelse

För att spela på en tennismatch eller turnering behöver du vända dig till en bettingsajt som erbjuder odds på vår favoritsport. Utbudet av sådana aktörer är dock ganska stort numera på grund av tennisens popularitet i Sverige. 

För att säkerställa den bästa upplevelsen rekommenderar vi därför att du väljer ett spelbolag som är listat på Betting.com/sv/tennis. En bra bettingsajt låter dig spela tennis utan irriterande avbrott, med ett brett utbud av spelmarknader och gärna en trevlig välkomstbonus. Helst ska operatören regleras av den svenska spellagen.

Spelmarknader för tennis

Förutom det faktum att det finns många olika bettingsajter att välja mellan finns det också många olika sätt att satsa på tennis. Alla välrenommerade sajter ger detaljerade förklaringar om de olika spelmarknaderna, men det är bra att ha lite förkunskap innan du kommer igång.

  • Matchbetting: Detta är betting i sin mest grundläggande form. Här satsar du helt enkelt på vilken spelare du tror vinner en match eller en hel turnering, som vinnaren av US eller Sthlm Open.
  • Över/under: När du spelar på över/under i en match eller turnering satsar du på huruvida det sker fler eller färre av den sak spelbolaget förutspått, vanligtvis antalet games som en tennisspelare vinner i en match.
  • Handikapp: Spelbolag jämnar ut oddsen i en match när det finns en stor skillnad mellan spelarnas förmågor. Då blir varje spelares chans att vinna närmre 50 %. Med det sagt spelar du på varje spelares prestation snarare än den faktiska vinnaren.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.