Padel har fångat otroligt många svenskars hjärtan!

Padel har blivit otroligt populär i Sverige, och i dag finns det ungefär 500 anläggningar som har padelbanor. Många håller nog med om att det är en perfekt blandning av tennis och squash. Har du funderat på att testa sporten? Är du redan fångad, men vill veta mer? Läs med här, för att få inspiration till hur du kommer igång eller bara för att få mer information om den växande sporten.

Vi börjar med racketen

För det första behöver du såklart ett rack. Ett padelrack är annorlunda i förhållande till tennisrack och squashrack. Tennisrack och squashrack har båda strängar, mens ett padelrack har en slagyta i kompositmaterial med många små hål i sig. Racket är cirka 4 mm. tjockt och finns i tre olika former, runt, droppe eller diamant. 

Är man nybörjare är det oftast lättast att få bäst kontroll över racket om det har en rund form. Elitepadel.se har rankat bästa padelracket för olika speltyper och nivåer, och här kan du få riktigt bra information om, vad du ska tänka på när du ska ut och köpa ditt första rack, eller vad du ska tänka på när du ska uppgradera till ett bättre rack.

När du har ett rack är det dags att tänka på bollen. Om man är amatör kan man faktiskt nöjas med att spela med en tennisboll. Det kan vara en perfekt början, innan man vet om man fastnar för sporten. Men om man är på ett högre nivå, finns det olika regler om hur hård bollen ska vara. Bollen liknar en tennisboll men ska gärna vara lite mjukare.

Padel är en perfekt nybörjarsport

Till sist behöver du en vän, kollega, fiende eller familjemedlem att spela med. Men det borde inte vara något problem, eftersom sporten har blivit så stor i Sverige. Bara i Stockholms län finns det mer än 60 anläggningar. Det har faktiskt blivit så pass populärt att fler och fler tennisklubbar öppnar padelbanor i sina hallar för att överleva

En av grunderna till padeltennisens popularitet kan vara att det är en perfekt sport för nybörjare. Tennis kan vara en svår sport, och är inte lika rolig när man är nybörjare och ska leta efter bollar hela tiden. Men när man stänger in sig i den stora glasburen kan man även använda väggarna, vilket ger en längre tid till att agera. 

En annan orsak kan vara att det är en perfekt sport att spela dubbel i, på det sättet blir det ännu lättare att komma igång med sporten. Att padel är en så bra nybörjarsport gör att den växer mer än tennisen, och har gjort i flera år.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.