Patrik Ragan: ”Många speakers gör det lätt för sig med trötta frågor”

Tennisportalen ingår stolt i ett samarbete med Stockholm Open och vi kommer veckorna fram till tävlingen att intervjua spelare, coacher och andra intressanta profiler med inriktning på olika sidospår.

Turen har gått över till Tennisportalens inofficiella Player Relations Manager – Patrik Ragan!

Patrik Ragan! Vad är ditt tidigaste Stockholm Open-minne?

– Det är från 90-talet när Stockholm Open spelades i Globen. Varje måndag när tävlingen började var man som ett barn på julafton och åkte dit och var helt upprymd av glädje och just under de första omgångarna när det var många matcher. Att få se Agassi live i Globen var oerhört stort och också Edberg som var en stor idol på den tiden av de svenska spelarna.

Vad är ditt bästa Stockholm Open-minne?

– Det är helt klart den stämning som rådde när Enqvist mötte Rios. Rios var otroligt stor bland chilenarna och de chilenska fansen sjöng, hade trummor och skapade en otrolig stämning på läktarna. Det slår helt klart till exempel både Agassis final mot Thomas Johansson samt Federers deltagande.

Googlar man på ditt namn får man fram en artikel i Aftonbladet och sexköpskandalen i Stockholm Open 2009 som du bloggade om på turneringens officiella hemsida. Hur ser du på hela 2009-gate såhär 13 år efter?

– Ja, jäklar vad man kunde ta ut svängarna när man var yngre. Kan man i och för sig fortfarande göra men nu kanske man tänker efter mer. Det var kul såklart att få en förstasida i Sportbladet men jag trodde ändå inte att det skulle vara så kontroversiellt det jag skrev, om att spelarna kom hit för tjejerna. Även om de gör det hade jag formulerat allt på ett bättre sätt idag. Dumt skrivet men samtidigt lite kul att det blev tennisfokus den veckan i media.

Under förra årets tävling gjorde du debut som speaker i tävlingen. Hur var hela den upplevelsen och hur kommer det sig att du som speaker inte ställde trötta frågor till spelarna efter match som ”hur kändes det” och ”varför vann du idag” vilket verkar vara praxis när det kommer till speaker/spelar-intervjuer

– Det var helt klart en kul upplevelse men också något som tog en hel del tid att förbereda då jag försökte hitta lite andra vinklar med spelarna än bara det som står i mediaguider. Kalla det för lite mer nördinfo! Och ja, jäklar vad många speakers gör det lätt för sig med de här trötta frågorna. Jag ville att publiken skulle få lära känna spelaren mer snarare än att fråga hur det känns och varför de vann, det har de ju precis bevittnat själva… Man kan säga att jag har Jim Courier och Australian Open-intervjuerna mer som ett riktmärke och jag kan dessutom tennis. Frågorna blir då annorlunda än vad en säg, random speaker skulle göra som bara är där för ett jobb.

I en någorlunda obskyr attack från profilen MattsonBilder på Linus på Baslinjens hemsida riktades kritik mot vloggen och vloggens redigeringsteknik som enligt Mattsonbilder får intervjupersonen att se ”dum ut”. Vad har du för kommentarer på detta?

– Meningen med vloggen tycker jag är att humor skall vara en underton i både intervjuer och allt annat spontant vi gör. Det blir ju lite roligare för tittarna då att få se både oss och spelarna från en lite mer avslappnad sida. Vi är väl i och för sig alltid avslappnade. MatssonBilder överdriver lite så att det skall låta lite kul, även om han kanske har lite rätt också….

Vad kan du lova för innehåll i Stockholm Open-vloggen 2022?

– Det kommer att bli mer och fler roliga upptåg med vanligt folk samt kända personer som är i hallen på besök, som idol-Alexander från förra året. Men även mer strukturerade intervjuer som de med Shapovalov och Tommy Paul. ”FAA” kommer ju inte, så jag slipper skämmas för att den intervjun blev så dålig förra året…

Du får agera Thomas Enquist för en dag. Kom ihåg här att du inte har en obegränsad budget, således kan du inte köpa in vilken spelare som helst i startfältet så min fråga till dig lyder följande: Vilken är din drömspelare till Stockholm Open men som ändå får anses som realistisk?

– Ja, här får man verkligen tänka att det ligger 500 och 1000-tävlingar veckorna efter Stockholm Open vilket gör att många inte blir så realistiska. Tänker framförallt på Kyrgios, Djokovic, Medvedev med fler. Jag gillar ju att man tagit starka profiler som Tiafoe, Shapovalov och Dimitrov i årets tävling.

– Den mest realistiska som inte kommer som jag hade velat ha på plats förutom Dan Evans är Andy Murray. Musetti, Korda och andra från det unga gänget kommer vi ändå få chans att se framåt. Murray är inne på sista versen och jag vill gärna se honom i Kungliga!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.