Så här bettar du på tennis – 5 steg för nybörjaren till att bemästra tennisodds

Tennis är en sport som det är lätt att förälska sig i. Det är inte en slump att den har blivit en av de mest populära idrotterna att följa.

Dock finns det sätt att ytterligare höja spänningen i denna redan spännande sport. Tennis är nämligen inte bara en av de roligaste sporterna att titta på – den är också en av de mest givande att betta på! Betting med snabba uttag underlättar för tipsen nedan.

  1. Lär dig först grunderna inom betting och odds

Först och främst bör du ha en uppfattning om hur sportbetting faktiskt funkar. Det finns många bra guider och manualer för detta på nätet. I grund och botten handlar det om att man satsar på odds för olika utfall. Oddsen kan ställas upp på olika sätt, men beskriver alltid proportionen mellan insats och vinst. Du ser alltså direkt hur många gånger din insats du vinner, ifall det du satsar på slår in.

Sedan gäller det att ha koll på de olika spelformer som oddsen kan komma i. Det här kan gälla allt från vanliga 1×2-spel (där du helt enkelt bettar på vem som vinner eller om det blir oavgjort), via över/under ett visst antal poäng, till olika former av handikappspel (som kan ge dig bättre odds ifall det finns klasskillnad mellan spelarna/lagen). Vid första anblick kan alla olika speltyper verka lite förvirrande, men det dröjer inte länge innan man intuitivt förstår precis vad det handlar om.

  1. Hitta rätt spelbolag

Vi som spelar idag är lyckligt lottade eftersom vi kan betta online. På nätet florerar mängder av spelbolag som ständigt konkurrerar genom att kunna erbjuda bäst odds. Är tennis sporten man söker odds till har man dessutom ytterligare en fördel: Det lider verkligen ingen brist på utbud. Efter fotboll hör tennis till en av de mest populära sporterna att betta på.

Det finns alltså ingen orsak till att nöja sig med första bästa alternativ. Ta därför god tid på dig att jämföra vilka bolag som just nu erbjuder bäst odds på de tävlingar och matcher du vill satsa på. Vissa spelsajter tenderar att vara specialiserade på vissa områden, men eftersom tennis är en så pass vanlig sport lönar det sig att söka upp sajten med bäst odds överlag. Ibland ändras detta över tid, eller till och med från match till match. Det är då fritt fram att byta. Även om skillnaderna verkar små kan det i längden göra stor skillnad. Ha därför upp ögonen när du jämför casinon och spelsajter.

  1. Ta emot en bonus

Att byta spelbolag har också en annan fördel. Som ny kund erbjuds du ofta en välkomstbonus. Idag går debatten ibland het om bonusens vara eller icke vara. Detta eftersom bonusar tidigare har använts för att hålla problemspelare inne i sin negativa spiral. Dessutom kommer de ibland med omständiga omsättningskrav som låser dina pengar tills du har satsat dem ett visst antal gånger och kanske förlorat alltihop.

Efter den nya spellagens infall får spelbolagen endast ge bort bonus åt nya kunder. Det är också då en bonus är som bäst. Speciellt när man är nybörjare vill man gärna pröva sig till fram; då är det en stor fördel om man kan spela för bonuspengar. Ifall man upplever omsättningskrav som jobbiga ska man förstås sikta mot en bonus utan omsättningskrav. Många spelsajter delat ut sådana idag. Dylika faktorer gäller förstås också att ta i beaktande när man letar rätt spelbolag.

  1. Följ statistik

Precis som när man bettar på andra sporter är det smart att hålla koll på statistik. Tidigare matchoch spelarresultat ger en bra uppfattning om dagsformen, samt om hur olika spelare kommer att stå sig mot varandra. Ifall du redan följer sporten har du kanske en uppfattning om sådant från förut. Det blir däremot mycket viktigare när du spelar på matcherna. Inte bara har du satsat dina egna pengar – du vill ju vinna också! Att följa statistik kan vara ditt bästa sätt att slå spelbolagen.

Deras odds baserar sig nämligen på just statistik. Förstås ger dig dina kunskaper i statistik – hur djupa de än må vara – inget vattentätt sätt att vinna. Däremot ökar de absolut dina chanser på effektivast möjliga sätt. Man ska dock ha sunt förnuft också, eftersom faktorer som väder, skador eller tidigare spelschema inte faller in i statistikens behandlingsområde.

  1. Bettingtips specifika för tennis

Väl inne i leken gäller det sedan att hålla koll på de bettingstrategier som kan bli specifika för just tennis. Sporten kommer som bekant med en hel del egenskaper som gör den unik. Här kommer tre tennisspecifika bettingtips. Med tiden kommer du garanterat att upptäcka fler och kanske några helt egna.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.