Spelsidor och betting utan svensk licens

I takt med att Spelinspektionen har infört strängare regelverk för spelsajter har utländska spelsidor blivit alltmer populärare. Dessa går framförallt under ett annat regelverk och kan erbjuda en rad av olika förmåner till svenska spelare, till exempel generösa bonusar och spelutbud.

Men hur fungerar det och är utländska bettingsidor säkra? Det och mycket annat kommer vi att svara på i den här korta artikeln.

Vad är en svensk spellicens?

Innan du spelar hos ett utländskt casino eller bettingsida är det bra att vara införstådd om den svenska spellicensen som infördes av Spelinspektionen i 2019. Anledningen till varför den infördes var dels för att inbringa mer skatteintäkter från operatörernas vinster till statskassan, men även för att minska spelmissbruk och arbeta för spelarnas säkerhet.

Som du kanske redan läst på svt infördes nya, strängare regler under pandemin. Numera får svenska bettingsidor enbart erbjuda en välkomstbonus på upp till 100 kronor!

Några saker som de införde eller reglerade hittar du nedan:

Bonusar – Reglerade vad bettingsidor får erbjuda i form av bonusar

Reklam – Ändrade reglerna gällande reklam för spel.

Spelpaus – Införde en möjlighet för spelare att spärra sig från allt spel under en period.

Vad är en bettingsida utan svensk licens?

En spelsida utan en svensk licens har sin verksamhet och sin spellicens i utlandet. Till exempel är de vanligaste länderna: Storbritannien, Curacao och Malta.

I dessa länder finns det en egen spelmyndighet som reglerar branschen, men jämfört mot det svenska regelverket är deras mer generösa. Vilket betyder att spelbolagen kan erbjuda andra former av service- och tjänster till sina spelare.

För att hitta utländska spelsidor kan det vara bra att använda jämförelse sajter som https://spelbolagutansvensklicens.com/, så att du hittar en passande efter dina behov.

Är det lagligt att spela på en utländsk spelsida?

Många tror att det kan vara olagligt att spela på en utländsk bettingsida. Men faktum är att det är helt lagligt – och fritt fram – för dig som svensk att välja och spela en utländsk spelsida. Istället är det utländska spelsidor som inte får marknadsföra sig mot svenska spelare och de får heller inte använda den svenska valutan SEK på sin spelsida.

Fördelar med att spela hos en utländsk bettingsida för tennisspel

Bonusar – Du får oftast bättre – och större – bonusar på tennisspelen. Bland annat är det inte helt ovanligt att du får generösa välkomstbonusar och återkommande bonusar.

VIP Program – Vissa spelsajter har även ett VIP-program för de som är storspelare. Vilket brukar innebära att du kan njuta av speciella belöningar som middagar på restauranger eller biljetter till tennismatcher.

Utbudet – Bettingsutbudet är oftast större – och bättre – på utländska bettingsidor. Framförallt när det gäller tennis. Hos en bettingsida med utländsk licens kan du oftast hitta stora matcher som Wimbledon och French Open till små, lokala spel som du läst om på tennisportalen.

Nackdelar med att spela hos en utländsk bettingsida för tennisspel

Skatt på vinst – Om du spelar på en bettingsida med en licens utanför EU är du skattskyldig och behöver betala 30% skatt på dina vinster.

Välja betalningsmetoder – Vissa betalningsmetoder som VISA / MasterCard kan vara blockerade så länge du har en svensk IP-address. Däremot brukar betalningstjänsterna Zimpler och Trustly fungera.

Registering utan BankID – Hos utländska bettingsidor kan du inte registrera dig med ditt BankID. Således behöver du identifiera dig på ett annat sätt.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.