Startfältet i TP/SALK Trophy: ”Mäktigaste på svensk mark 2019”

Den 25:e december klockan 15:00 smäller det! TP/SALK Jultrophy! Den första upplagan går av och det är ett ruskigt starkt startfält vi har att se fram emot!

16 elitspelare i landet gör upp om titeln i den första upplagan av TP/SALK Jultrophy och det i ett modernt och spännande format.

Samtliga matcher spelas i ett supertiebreak först till 10 poäng. Varje deltagare är garanterad minst tre matcher i och med ett gruppspel med fyra deltagare. Två spelare från varje grupp går sedan vidare till slutspel.

Nog om regler och dylikt – det har blivit dags att presentera ett otroligt starkt startfält och kanske är startfältet också det mäktigaste som presenterats på svensk mark 2019?

1.Jonathan Mridha: ”Frösundas finest” har 2019 spelat jämnt med både Emil Ruusuvouri och Jannik Sinner. DC-ankaret är förstaseedad i tävlingen och är logiskt nog den som bär favoritskapet i tävlingen. Vunnit tre dubbeltitlar på futuretouren 2019. Är den spelare som blev klar sist in i tävlingen efter en stenhård och långt utdragen förhandling. Rolig kuriosa: Är god vän med ”Hank” Wallensten och lyssnar mycket på Einar.

2. Simon Freund: ”Freunden” har i år fått ett genombrott på touren med hela fem dubbeltitlar. Den senaste kom i söndags där Freund i par med Jonathan Mridha pulveriserade Bergs/Tkemaladze med 6-1, 6-0 i Doha Future. Hur firade paret titeln tänker ni? Nej, nej, nej. Tid för sådant fanns inte då Freund och kompani var fast beslutna med att ta första flighten hem till Stockholm med Qatar Airways för att, just det, vässa formen ytterligare inför TP/SALK Trophy! Räkna med en stekhet Freund i tävlingen!

3. Karl Friberg: Good To Greats guldkorn är den spelare i startfältet som har näst högst ATP-ranking (#685) i singel. Bör ”Fribergarn” således vara med i diskussionerna till att ta hem kalaset? Ja, varför inte. Friberg har under 2019 gjort slarvsylta av respektingivande namn på touren som Albano Olivetti och Rio Noguchi. Det kräver sin man det. Fribergs bästa tävling 2019 kom förra veckan i Doha Future då den hårdslående svensken gick till semifinal. Märker vi av ett gemensamt tema här? Det vill säga att svenskarna toppar formen rejält inför TP/SALK jultrophy? Det gör vi sannerligen!

4. Nikola Slavic: Nikola Slavic är kanske mest känd för den breda allmänheten i tennissverige för sin skalp i kvalet till Falu Future 2018 då han besegrade Lucas Renard i raka set, 6-4, 6-2. Det är ett respektingivande statement om något. Scrollar man sedan vidare på tennisapparnas moder ”Resultina” hittar man inte så många spelade tävlingar för Slavic del sedan den där otroliga insatsen mot Renard. Har Slavic legat på latsidan sedan är då nästa följdfråga? Givetvis inte. Slavic har varit i full färd med att representera Ole Miss på College i USA och har enligt initierade källor från staterna varit mycket framstående i sina insatser.

5. Jakob Amilon: Amilon må vara bankman på Nordea i centrala Stockholm och må inte ägna all sin tid numera åt att slå på det gula nystanet. Men! Att räkna bort Amilon innan tävlingen ens börjat vore som att betta på Donald Young att vinna en tennismatch. Med andra ord – dumt. Amilon har en gedigen tennisutbildning i garaget med spel på KLTK och Collegespel med University of Nevada. Amilon var dessutom en bidragande faktor till att KLTK stannade kvar i Elitserien i år. Främst tänker vi på respektingivande 6-2, 6-3 mot Robin Thour i Växjö och 6-4, 7-6, i par med Freund, mot Eriksson/Samuelsson (GLTK). Räkna med att Amilon blir ett hot!

6. Eric Ahren Moonga: En dubbelfinal i 25,000-dollarstävlingen i Jounieh (I par med Mridha) kan Eric Ahren Moonga stoltsera med som främsta resultat anno 2019. Det ska då tilläggas att Moonga är långtifrån en dubbelspecialist, vilket gör bedriften ännu mer imponerande. Eric har en serve och forehand i yppersta toppklass och SALKS underlag bör passa honom som fisken i vattnet. Kan femteseedade Moonga minnas tillbaka tiderna i Jounieh och få spelet att stämma här, ja, då kan vi mycket väl ha en slutsegrare.

7. Linus Carlsson Halldin: Är Linus Carlsson Halldin tennissveriges svar på Federico Delbonis, om man bortser från argentinarens inte alls så estetiskt tilltalande uppkast? Ja, det vill vi mena på! Vänstersläggan och offensiven finns där som grundbultar i Halldins spel, vilket i sin tur kan få den mest bolltrygga baslinjegrindern att tappa huvudet. Har kapaciteten att skrälla och gå hela vägen.

8. Oliver Andersson: Oliver ska enligt initierade scoutingrapporter ha en serve och forehand i absolut toppklass och är att frukta på en snabbt inomhusunderlag när han får det att stämma.

9. Eric Davidsson: Eric må vara den enda spelaren i startfältet som har bollat med den tidigare världstian Ernests Gulbis. En uppgift vi dock inte vågar ta gift på. Kanske har Friberg varit där och grindat backhandkross med Lord Gulbis också. Hur som helst, Eric är en taktiker utan dess like och kanske inte har de allra tyngsta vapnen i sin arsenal men väger upp det med en mogen och schackspelliknande spelstil.

10. Sebastian Abboud: Representerar Academy of KLTK i startfältet tillsammans med Linus Carlsson Halldin. Abboud drar sig inte för att visa känslor på banan och dra iväg ett högt ”come on” med rejäl pondus efter en vunnen boll. Ett tillvägagångssätt som mycket väl kan vara att föredra när det med all sannolikhet kommer dra ihop sig i morgondagens matcher!

11. Michael Minasyan: Minasyan, även kallad för Danderyds konung (enligt rapporter) var namnet på allas läppar senast i förkvalet till Stockholm Open. Anledningen? Pim-Pims något oklara comeback och Minasyan blev Pim-Pims inledande motståndare i förkvalet. Kan Minasyan fortsätta sin utveckling och hålla sig skadefri kan han mycket väl bli omskriven i media igen. Är tillsammans med Linus Carlsson Halldin och Elliot Altman startfältets vänsterhänta spelare.

12. Alexander Watanabe Eriksson: Har vi tennissveriges mäktigaste namn här? Låt oss själva svara den på frågan: mycket möjligt. Fick också likt Minasyan förmånen att känna på Pim-Pim i förkvalet på bana 13, en bana han dock slipper i TP/SALK jultrophy i och med att tävlingen endast spelas på bana 1-4. Watanabe Eriksson är också den enda spelaren i startfältet som rockar enhandsbackhand – bara en sån sak!

13. Elliot Altman: Vänsterhänta Altman spelade Elitserien i år och gjorde det med bravur. En finurlig spelare som man aldrig inte vet riktigt vad man får utav – förutsättningar som Altman mycket väl kan dra nytta av när det vankas supertiebreak i tävlingen. Har tveklöst bäst hår i tävlingen.

14. Sebastian Eriksson: Lillebror till Alexander Watanabe Eriksson och har också fostrats i KLTK. Ska enligt olika scoutingrapporter vara en av de mest framstående i sin årskull i landet (född 2005) och har enligt samma rapporter en mycket intressant slagrepertoar. Yngst i fältet!

15. Philip Mårdh: 38 år unga Philip Mårdh är en av Storbritanniens bästa spelare i sin ålder och har sin bas numera i Wimbledon. Mårdh vann nyligen en ITF Senior i Marbella i övertygande stil (tappade knappt gem) och kommer säkerligen att dra nytta av sin erfarenhet i tävlingen då det vankas hög puls för alla deltagare och nervkittlande supertiebreaks. Har under 2019 tränat intensivt med Guillermo Canas i Miami.

16. Axel Oljons: I en tävling med hela 8 spelare från KLTK är Axel Oljons tillsammans med Philip Mårdh fältets representanter från SALK. Förhoppningsvis kan det ge en fördel till firma Oljons/Mårdh, i synnerhet för Oljons då han idag jobbar heltid som tränare i klubben. Oljons skulle i princip kunna spela tävlingen med ögonbindel och ändå göra det hyfsat ifrån sig. Oljons är oseedad i tävlingen och får i och med det anses som en dark horse till titeln!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.