Sverige sällan representerat vid betting på världens bästa tennis 

Historiskt sett är Sverige en stor tennisnation. Spelare som Jonas Björkman, Stefan Edberg och Mats Wilander byggde vidare på den grund som lades av Björn Borg. I modern tid har Robin Söderling varit svensk tennis ansikte utåt, men sedan den tvåfaldige Franska öppna-finalisten lade racket på hyllan har vi inte blivit bortskämda med framgångar.

Framtidshoppet har länge lagts i händerna på Ymer-bröderna. Mikael och Elias har sakta men säkert arbetat sig högre upp i tennisvärldens hierarki. Mikael är för närvarande rankad som nummer 75 i världen, medan storebror Elias placerar sig som nummer 140.  

Långt in i Grand slam-turneringar är Sverige därför sällan representerat – än så länge. När det kommer till tennisens största matcher och turneringar får vi många gånger rikta vår uppmärksamhet mot andra länder.

Hög spänning – trots svensk frånvaro

Många tennisfantaster har en internationell spelare de håller en tumme för, vilket gör att matcherna kan vara spännande även utan svensk medverkan. Men för att höja pulsen lite extra vid matcherna är det populärt att betta på dem. Många väljer att spela utan svensk licens, men vad innebär det egentligen?

Att spela utan svensk licens innebär egentligen precis vad det låter som: att lägga sina odds på en bettingsajt som inte omfattas av den svenska spellicensen. I stället besitter dessa sidor licens utfärdad av en internationell spelmyndighet. I många fall innefattar utländska licenser inte lika många krav på spelbolagen som den svenska gör.

Vilka är skillnaderna mellan svensk och utländsk licens?

Den svenska spellicensen är en strikt sådan, då den vill stärka spelarskyddet. Kraven som ingår är bland annat:

  • Varje spelare får som högst ta del av en bonus
  • Samtliga spelsajter måste vara kopplade till Spelpaus
  • Spelare måste sätta gränser för hur mycket pengar de kan sätta in på kontot

Vissa spelare tycker att ovanstående krav och begränsningar är besvärliga. Dessa spelare vill hellre kunna ta större eget spelansvar, vilket krävs på bettingsidor utan svensk licens. Här erbjuds nämligen flertalet bonusar, ofta om höga summor, samtidigt som det inte är ett krav att ange maxgränser för sitt spelande. Dessutom omfattas dessa spelsajter inte av Spelpaus, vilket gör att man själv ansvarar för att hålla sin avstängning om man är i behov av en sådan.

Hitta de bästa oddsen

Att Nadal vinner ytterligare ett Franska öppna kan i vissa fall stå i lågt odds. När man spelar på tennis vill man såklart hitta de högsta oddsen, för bästa potentiella vinst. Det finns inget som säger att utländska spelsidor har högre odds än de svenska. Det som däremot går att säga är att många spelbolag har olika odds på ett och samma utfall.

Att hitta de bästa oddsen bygger på att man jämför de olika spelbolagen och deras utbud. Eftersom bettingsajterna utan svensk licens är betydligt fler än de med, finns det många sajter att jämföra, vilket innebär goda chanser att hitta högt satta odds. 

Är betting utan svensk licens säkert?

När man spelar utan svensk licens förlorar man ofta en del av spelarskyddet. Men det innebär inte att det är osäkert att spela på utländska sidor. Även dessa spelbolag står under uppsyn av aktuell spelmyndighet, som ser till att allt går rätt och riktigt till. 

Det viktigaste att tänka på när man väljer spelsajt är att:

  • Sajten ska ha en licens
  • Kundsupport ska finnas tillgänglig
  • Sidan ska vara krypterad

Om man väljer rätt bettingsajt behöver man inte oroa sig över säkerheten, utan kan känna sig trygg när man ser Nadal dominera gruset eller Djokovic slå till med ännu ett serveess.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.