Home / Svensk Tennis / Aljaz Bedene för tuff för Isak Arvidsson
Isak Arvidsson. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Aljaz Bedene för tuff för Isak Arvidsson

68-rankade Aljaz Bedene stod för motståndet i öppningsrundan av Swedish Open för Isak Arvidsson som tilldelats ett wildcard till huvudtävlingen. 6-4, 7-6 (4) skrevs siffrorna till i Bedenes favör efter en minst sagt imponerad vändning i andra set av svensken.

Den nyblivna britten tog hem första set rätt komfortabelt efter att endast tappat två (!) poäng under sina fem servegem och inte var det mycket som lutade åt att Arvidsson skulle bryta Bedene vid underläge 2-5 i andra set.

Då stod Hjosonen för en minst sagt imponerad vändning och bröt Bedene vid två tillfällen, fram till en 6-5 ledning. Bedene höll dock sitt servegem och kunde knyta ihop säcken efter ett stabilt tiebreak.

Vinden ställde till det en hel del på center courten under dagen och just denna match var inget undantag.

Jag kom inte riktigt upp i nivå, säger Isak Arvidsson efter matchen.

Han ligger 500 platser bättre rankad än mig och samtidigt var det svårspelat ute på banan. Man får röra på fötterna för att komma rätt till bollen.

Kommande uppgift för Isak Arvidsson blir dubbelturneringen under veckan där han och Fred Simonsson möter Roberto Carballes Baena och Taro Daniel i första omgången.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

”Därför vill ingen världsspelare spela i Båstad”

Tennisportalen fick under sin vistelse i Stuttgart och Mercedes Cup chansen att prata med turneringsdirektör ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *