Home / Internationellt / Andreas Siljeström välkomnar mer konkurrens bland svenskarna på dubbeltouren
Johan Brunström (t.v) och Andreas Siljeström. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Andreas Siljeström välkomnar mer konkurrens bland svenskarna på dubbeltouren

Det blir en helsvensk dubbelfinal under lördagen i Båstad Challenger mellan Siljeström/Brunström och Arvidsson/Simonsson.

Det sistnämda paret har chans att ta sin andra challengertitel för året då de gick hela vägen senast i Jönköping och Andreas Siljeström tycker definitivt firma Arvidsson/Simonsson bör satsa mer på dubbeln.

– Absolut, så fort de spelar tycker jag de ska lira dubbel tillsammans då de minst sagt visat vad de har gått för i våra svenska challengerturneringar i år, säger Siljeström till Tennisportalen.

 

Läs mer: Helsvensk dubbelfinal i Båstad 

Andraseedade Siljeström/Brunström har chansen att ta sin fjärde challengertitel för året efter segrar i Bangkok, Barletta och i Bordeaux. Motståndarna blir alltså Arvidsson/Simonsson som efter en dramatiskt supertiebreak slog ut förstaseedade Zeballos/Peralta och Andreas Siljeström, renodlad dubbelspecialist på touren, välkomnar sina motståndares framgångar.

– Blir riktigt kul med en helsvensk final! Detta visar vad challengerturneringar på hemmaplan betyder för våra svenska spelare och vi har sett prov på flera spelare som höjt sig, vilket vi även såg i Jönköping senast, säger Andreas Siljeström.

I skrivande stund har vi endast tre svenska renodlade dubbelspecialister på touren i Andreas Siljeström, Johan Brunström samt Robert Lindstedt. Siljeström tycker absolut att Isak Arvidsson och Fred Simonsson bör fundera på att ta det ett steg längre och satsa mer på dubbeln.

– Det vore riktigt kul med fler svenskar som spelar dubbel på touren. Då kan vi både sporra och sparra med varandra och ha sällskap på turneringar. De har visat sin kapacitet både här under veckan samt i Jönköping Challenger senast.

En längre intervju med Andreas Siljeström kommer i dagarna ut här på Tennisportalen.

 

Dubbelfinalen startar klockan 11:00 och matchen kan ni se live här nedan.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Se Ymers galna poäng här – ”Federer-klass på den”

Missade ni Mikael Ymers galna tweener från onsdagens match mot Roberto Carballes Baena? Ingen fara, ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *