Home / Svensk Tennis / ATP World Tour Uncovered: Jonas Björkman i fokus
Foto: Rex Features

ATP World Tour Uncovered: Jonas Björkman i fokus

I veckans ATP World Tour Uncovered är vår egna Jonas Björkman, före detta världsfyra i singel och världsetta i dubbel, i strålkastarljuset. I det sex minuter långa klippet går Björkman igenom sin långa och lyckosamma karriär och får även beskriva hur det är att vara världstrean Andy Murrays nuvarande tränare.

Björkman tjänade ihop $14,610,671 i rena prispengar under sina år på touren, vann sex singeltitlar och 54 (!) dubbeltitlar. Just i dubbeln är Jonas en av de bästa i spelformen genom tiderna och gjorde en lyckosam comeback under 2013 då han tillsammans med Robert Lindstedt nådde final i Stockholm Open efter flera års frånvaro från tennisen.

Sina bästa resultat i singel i Grand Slam-sammanhang gjorde han i Wimbledon (2006) och Us Open (1997) då han gick till semifinal. På dubbelsidan tog han totalt nio titlar i GS varav tre på det ärofyllda gräset i Wimbledon.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

VIDEO: Här fuskar Jonas Björkman mitt under adeptens match

Jonas Björkman har hamnat i blåsväder. Mitt under brinnande match, där adepten tillika världssjuan Marin ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *