Home / Svensk Tennis / Karnevalstämning när bröderna Ymer gick till semifinal i dubbeln
Folkfest på mysiga bana under bröderna Ymers dubbelmatch. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Karnevalstämning när bröderna Ymer gick till semifinal i dubbeln

Det rådde folkfest och fotbollsliknande stämning när bröderna Ymer och Fleming/Lipsky gjorde upp om en semifinalplats i dubbeln på mysiga bana 1.

Paren delade broderligt på de två första seten innan ett dramatisk supertiebreak fick avgöra – där svenskarna var kyligast när det gällde som mest.

Det fanns en risk att kvartsfinalen i dubbeln skulle bli brödernas sista i årets Stockholm Open då båda tidigare blivit utslagna i singeln, där Mikael imponerat rejält, och det såg inte särskilt ljust ut då Fleming/Lipsky gick fram till en 8-5 ledning i det avslutande supertiebreaket.

Svenskarna höll sedan sina två efterföljande servar, kvitterade till 8-8 efter en fantastisk backhandretur av ”Micke” och vann sedermera med 11-9 efter att just ”Micke” avgjort med en backhandlobb som fått självaste Andy Murray att buga sig.

Bröderna är nu klara för semifinal i sin första dubbelturnering tillsammans på touren och motståndet blir antingen ett helsvenskt sådant i form av Brunström/Siljeström eller en indisk/filipinsk kombination som stavas Bopanna/Huey.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Inget US Open för bröderna Ymer – Peterson kvalar

Årets fjärde Grand Slam, US Open, drar igång den 28:e augusti. Kvalet rivstartar däremot ett ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *