Home / Internationellt / Norrmannen klar för semifinal i 500-turneringen – går om Elias Ymer på rankingen

Norrmannen klar för semifinal i 500-turneringen – går om Elias Ymer på rankingen

Innan veckans turnering i Rio hade Casper Ruud inte vunnit en match på ATP-touren. Nu är han klar för semifinal efter nattens seger mot hemmahoppet Thiago Monteiro i Rio Open. 

Casper har i och med succén säkrat hela 180 poäng och kommer på måndagen således gå om Sveriges och Nordens bäst rankade tennisspelare Elias Ymer.

6-2, 7-6 (2) skrevs siffrorna mot 85-rankade brasilianaren Thiago Monteiro i nattens kvartsfinal. Den högljudda hemmapubliken gjorde allt i sin makt för att störa Ruud men norrmannen höll sig som vanligt kall och lugn när det drog ihop sig.

Ruud släppte inte en breakboll under matchens gång på det röda gruset och är nu klar för lördagens semifinal mot 24-rankade grusspecialisten Pablo Carreno Busta.

Ruud har i och med succén i turneringen tjänat ihop 180 rankingpoäng och kommer gå upp som 133:a på rankingen, om det tar stopp i semifinalen det vill säga, och går då förbi Elias Ymer (153).

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Elias Ymer efter den sanslösa dramatiken mot världsstjärnan: ”Det var grovt”

Elias Ymer och världsstjärnan, 27:e rankade Fabio Fognini, ”gjorde upp” om en kvartsfinal i Stockholm ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *