Home / Internationellt / Norrmannen klar för semifinal i 500-turneringen – går om Elias Ymer på rankingen

Norrmannen klar för semifinal i 500-turneringen – går om Elias Ymer på rankingen

Innan veckans turnering i Rio hade Casper Ruud inte vunnit en match på ATP-touren. Nu är han klar för semifinal efter nattens seger mot hemmahoppet Thiago Monteiro i Rio Open. 

Casper har i och med succén säkrat hela 180 poäng och kommer på måndagen således gå om Sveriges och Nordens bäst rankade tennisspelare Elias Ymer.

6-2, 7-6 (2) skrevs siffrorna mot 85-rankade brasilianaren Thiago Monteiro i nattens kvartsfinal. Den högljudda hemmapubliken gjorde allt i sin makt för att störa Ruud men norrmannen höll sig som vanligt kall och lugn när det drog ihop sig.

Ruud släppte inte en breakboll under matchens gång på det röda gruset och är nu klar för lördagens semifinal mot 24-rankade grusspecialisten Pablo Carreno Busta.

Ruud har i och med succén i turneringen tjänat ihop 180 rankingpoäng och kommer gå upp som 133:a på rankingen, om det tar stopp i semifinalen det vill säga, och går då förbi Elias Ymer (153).

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Inget US Open för bröderna Ymer – Peterson kvalar

Årets fjärde Grand Slam, US Open, drar igång den 28:e augusti. Kvalet rivstartar däremot ett ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *