Home / Svensk Tennis / Rebecca Peterson vinner ny titel efter 7 månaders frånvaro: ”Målet är att hålla mig frisk”
Rebecca Peterson. Foto: Robbie Saurus - https://flic.kr/p/d4taY5 (CC BY-SA 2.0)

Rebecca Peterson vinner ny titel efter 7 månaders frånvaro: ”Målet är att hålla mig frisk”

Rebecca Peterson är tillbaka efter ett sju månaders långt skadehelvete och det med besked! I sin blott andra turnering i comebacken går Peterson rent och vinner Padovas 25-000 dollars-turnering efter fem raka segrar. 

– Målet i år är att hålla mig frisk, säger Peterson till Tennisportalen. 

Järfälla TS-fostrade Rebecca Peterson gjorde föregående vecka comeback på touren efter sju månaders frånvaro i Essen, Tyskland där hon deltog i 25000 dollars-tävlingen. Rebeccas nådde kvartsfinal i grustävlingen efter två vinster och sa i samband med turneringen till Tennisportalen att hon under resterande del av säsong bara har ett tydligt mål.

– Jag ska hålla mig frisk!

Hur skönt är det att stå på banan och lira match igen?

– Det känns framförallt väldigt skönt att armen håller bra än så länge och det är det viktigaste för mig nu! Det är klart att jag är tävlingsovan då jag har inte tävlat på väldigt länge. Jag försöker bara genomföra matcherna så bra det går och jobba vidare.

Förstaseedade Peterson besegrade 426-rankade Anastasiya Vasylveva från Ukraina i finalen i Padova efter 5-7, 6-1, 6-4 och matchen var Rebeccas tredje i rad där hon vände 0-1 underläge i set till seger. Titeln i Padova ger Rebecca Peterson 50 nya rankingpoäng.

 

Very happy to be back competing again after 7 months! #25k🏆 #teamcatella #1080tennis

Ett inlägg delat av Rebecca Peterson (@rebeccapeterson)

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Ymer och Celik kvalar till Australian Open

Kvallistorna till Australian Open har i dagarna annonserats och där står det klart att Elias ...

3 comments

  1. Ett litet frågetecken kring tävlingsplaneringen infinner soíg ändå när vi har två 25 000 USD ITF-turneringar i antågande på svensk mark?

  2. Spelar hon inte i Lund heller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *