Home / VIDEO / Robin Söderling i fokus i veckans ATP World Tour Uncovered

Robin Söderling i fokus i veckans ATP World Tour Uncovered

I veckans ATP World Tour Uncovered är vår svensk Robin Söderling i fokus. Vi får höra forna storspelare summera Robins fantastiska karriär som tyvärr fick ett abrupt slut då Robin annonserade sitt avsked från tennisen under fjolåret p.g.a körtelfeber som hämmat honom de senaste åren.

Den tidigare världsfyran hann med att vinna tio ATP-titlar och tog sig till två Grand Slam-finaler i Franska Öppna under 2009 och 2010.

Robin är kanske mest känd för sin bedrift under just 2009 då han spräckte Rafael Nadals svit i Franska Öppna på 31 vunna matcher i rad, en skräll som än idag rankas som en av de största i tennisens historia.

Med sitt rungande och kraftfulla spel var Tibrosonen fruktad av samtliga spelare på touren och gav oss svenskar mycket att glädjas över under sin tid som aktiv.

Finalen i Swedish Open 2011 blev Söderlings sista som professionell tennisspelare där han fullkomligt blåste av David Ferrer av banan och tappade endast fyra gem.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Almagro irriterad på Söderlings boll

Nicolas Almagro var under gårdagens match mot Grigor Dimitrov i Stockholm Open märkbart irriterad på ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *