Home / Svensk Tennis / Rosenholm slog ut tänder på motståndare – fick matchstraff
Patrik Rosenholm. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Rosenholm slog ut tänder på motståndare – fick matchstraff

Patrik Rosenholms deltagande i Sondrios Futureturnering gick inte som planerat. Med underläge 3-1 och 40-15 i avgörande set mot 710-rankade italienaren Luca Pancaldi tog svensken ut aggressionen på sitt racket och slängde det mot närmaste skynket.

Vad som hände sedan kunde nog ingen föreställa sig…

Utslagna tänder, ambulanstransport och matchstraff blev konsekvensen av Rosenholms aktion. Racketen träffade mycket olyckligt 26-åriga Ilija Vucic, rankad 686 i världen som stod vid skynket och väntade på att få sätta sig vid läktaren, skriver Stefano Berlincioni på twitter.

De italienska turneringsarrangörerna var inte nådiga i sitt beslut och stängde även av Rosenholm från att deltaga i dubbeln, där han skulle spela tillsammans med Daniel Appelgren. Markus Eriksson fick även han lämna dubbelklassen då hans partner lämnade återbud. Vem? Ilija Vucic!

Tennisportalen har pratat med Rosenholm som var mycket ångerfull över sitt agerande.

Jag blev arg i tredje set och kastade racket mot skynket. Tyvärr slant jag och racket gick inte dit jag siktade. Oturligt nog stod en spelare bakom skynket just där och han fick racket på sig. Jag är självklart väldigt ångerfull, säger han.

 

Tilltaget kommer drygt en månad efter Denis Shapovalovs incident i Davis Cup mot Storbritannien. Videon ser ni här nedan.

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Patrik Rosenholm synar dagens spelschema: ”Mikael kan slå Karlovic”

Tennisportalen har idag fått experthjälp av ingen mindre än Patrik Rosenholm som nådde kvalfinal i ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *