Carlos Bernardes (Foto: Carine - https://flic.kr/p/f9zgcg - CC BY-SA 2.0)

Domare Carlos Bernardes stod för ett mycket omdiskutabelt domslut under fredagens kvartsfinal i Indian Wells herrdubbel där spanjorerna Marc Lopez och Feliciano Lopez inte fick utmana en serve då man enligt Bernardes tog för lång tid på sig. Spanjorerna hade då matchboll i supertiebreaket men förlorade slutligen med 6-4, 4-6, 10-12.

Titta på bilderna här nedanför och avgör själva!

Regeln säger att man ska utmana direkt och inte på något vis vänta in utmaningen men frågan är om Marc Lopez verkligen var för sen som Carlos Bernardes antyder att han var. En regel som enligt många är alltför virrig och oklar och vi har sett alltför många exempel på touren med domare som har helt enliga bedömningar och gör det således svårt för spelarna att veta vad exakt det är som gäller.

Utmanade spanjorerna för sent eller var det domare Carlos Bernardes som var helt ute och cyklade?

Serven var hur som helst ute och matchutgången kunde mycket väl slutat annorlunda då Sock/Pospisil istället skulle ha en andraserve vid matchboll emot sig…

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here