Home / Svensk Tennis / Wawrinkas usla svit i Basel fortsätter – utslagen i första rundan för fjärde året i rad

Wawrinkas usla svit i Basel fortsätter – utslagen i första rundan för fjärde året i rad

Stan Wawrinka hade setledning och ett break upp i andra set men föll efter tre set i gårdagens första runda i Basels 500-turnering. Storservaren Ivo Karlovic blev för tuff för schweizaren som i och med förlusten utökar sin horribla svit på hemmaplan. 

Wawrinka hade inför matchen mot Karlovic 5-1 i H2H och inför fullsatta läktare i Basel med hemmapubliken bakom sig ansågs han, med all rätt, vara storfavorit inför bataljen.

Andraseedade Wawrinka fick en smakstart på matchen då han bröt den nykorade ettan i mest slagna servess genom tiderna i inledningen av matchen och gick snabbt upp till en 3-1 ledning, något som schweizaren inte släppte och kunde ta hem första set komfortabelt.

”Stan the man” som han så kärt kallas av sina fans, bröt den 210 centimer långa kroatens serve direkt i andra set och Karlovic såg dödsdömd ut. ”Dr.Ivo” kunde dock komma tillbaka och utjämnade till 3-3 efter att han mycket förvånande bröt Wawrinkas serve för första gången i matchen. Spelarna höjde sig sedan i sina egna servgem och gick fram till ett tiebreak där Karlovic vann efter förkrossande 7-2.

Hemmafavoriten repade sig aldrig efter det och fick se sig slagen av storservaren efter siffrorna 3-6, 7-6 (2), 6-4.

Wawrinka har nu ett horribelt facit i Basel med 9/12 i vinster kontra förluster samt fyra raka förluster i första rundan där Nikolai Davydenko, Edouard Roger-Vasselin, Mikhail Kukushkin samt Ivo Karlovic blivit för tuffa för den nuvarande världsfyran.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

ATP World Tour Uncovered: Magnus Norman och Stan Wawrinka i fokus

I denna veckas ATP World Tour Uncovered är Filipstadsonen Magnus Norman och den nuvarande världsfyran ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *