12-åriga Tsegai från Ekerö hjälpte världsstjärnan under träning

 

ska%cc%88rmavbild-2016-11-05-kl-17-55-30
Från vänster i bild: Arslan Temirhanov, Tsegai Gebremeskel, Grigor Dimitrov, Rafael Ymer, Jonas Negussie, Simon Yitbarek. Foto: Brigitte Urban/Foot Fault Magazine

Tsegai Gebremeskel från Ekerö fick ett minne för livet när världsstjärnan Grigor Dimitrov, rankad 18 i världen, bad om tränarhjälp under senaste IF Stockholm Open.

Dimitrov stod och tränade med Mikael Ymer på centercourten inne i Kungliga Tennishallen när bulgaren fick syn på Tsegai som i sin tur frenetiskt följde varje slagduell från första parkett. Resten är som man säger historia.

– Det var bara att köra, säger Tsegai om det hastiga tränaruppdraget till Tennisportalen.

Tsegai Gebremeskel, hemmahörandes i SALK, var på plats i Kungliga Tennishallen från det att första bollen spelades under lördagens kvalspel till att den sista bollen slogs in av turneringssegraren Juan Martin Del Potro på söndagen efterföljande vecka.

Dels för att stötta nära vännerna Elias och Mikael Ymer på plats men också för att på nära håll titta och ta in hur de allra bästa i världen tränar och spelar. Det sistnämnda skulle betala av sig i form av en tränarroll åt världsstjärnan Grigor Dimitrov, en uppgift  som skulle få vilken 12-åring som helst att darra. Tsegai tog istället det hela med en klackspark.

Jag blir aldrig nervös och förstår inte heller varför man blir det. Det hela var bara kul och jag njöt av det, säger Tsegai.

Vad tränade ni på?

Vi servade mest och där fick jag ge tips på vad han kunde göra bättre. Sedan avslutade vi med poängspel och en volley-övning där jag och mina vänner Rafael Ymer, Simon Yitbarek, Jonas Negussie, Arslan Temirhanov och Rolan Jusupov roterade. 

Vad gav du Dimitrov för tips i serven?

Högre uppkast!

Vad tar du med dig från träningspasset?

Dels att jag fick lära känna honom och även att se på närmare håll hur de allra bästa inom sporten tränar. Det var även kul att få testa på tränaryrket, säger Tsegai med ett leende på läpparna.

IF Stockholm Open uppmärksammade även träningen via sitt twitterkonto.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.