13 oktober 2019 – historiskt datum för Svensk tennis

13 oktober 2019 är ett datum som vi aldrig glömmer. Kanske är också detta början på något riktigt, riktigt stort?

Rebecca Peterson och Mikael Ymer vann båda titlar under söndagen och det är inte vilka titlar som helst.

För Rebeccas del bärgades karriärens andra WTA-titel efter 6-4, 6-4 mot brittiskan Heather Watson inför ca 7 (!) åskådare. Finalen var på väg att regna bort helt, således valde arrangören att flytta matchen till en något obskyr inomhusbana som saknade både läktare och inramning.

Finalbanan. Skärmdump: WTATV

En titel är alltid en titel och svenskan står nu på lika många titlar som rutinerade Johanna Larsson. Enligt Live-tennis.eu kommer Rebecca Peterson nå en ny karriärhögsta ranking på måndag när listorna uppdateras och den kommer vara så hög som #44 i världen. En placering bättre än Johanna Larssons högsta i singel i karriären på #45. Mycket talar även för att Rebecca snart går om Johanna i antalet vunna WTA-titlar.

Skärmdump: https://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking

Mikael Ymer vann sin andra raka Challengertitel på två veckor och årets fjärde i samma kategori. Svensken går högst troligtvis in i Stockholm Open på onsdagen och det gör han med 12 raka vunna matcher på Challengertouren. Ett mäktigt facit.

Mikael är nu rankad #75:a i världen vilket gör att han i Australien Open 2020, med god marginal skall tilläggas, kommer gå in direkt i en huvudtävling av ett Grand Slam för första gången någonsin. Det unnar man Mikael som 2019 var etta som alternate till kvalet i Melbourne.

https://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking

Två stora titlar från svenskar på en och samma dag. När hände det senast i Svensk tennis?

Rebecca Peterson och Mikael Ymer har senaste veckorna fått oss att drömma igen om ett par mycket trevliga år framför oss.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.