16-åring tog sin andra futuretitel – Kanadas framtid säkrad?

Denis Shapovalov – lägg det namnet på minnet! Kanadensaren tog under söndagen sin andra futuretitel i karriären då han slog 286-rankade Tennys Sandgren i finalen av Memphis $25K. Shapovalov blev även historisk tidigare under året då han blev den första spelaren född 1999 att gå till semifinal i en Challenger.

Kanada går en ljus framtid till mötes rent tennismässigt med både Denis Shapovalov och Felix Auger Aliassime (f.2000) som vi säkerligen kommer höra en hel del om under kommande år. Milos Raonic, Vasek Pospisil, Eugenie Bouchard och dubbellegendaren Daniel Nestor har visat vägen med sina prestationer på tennisbanan och landet har aldrig tidigare varit så framgångsrika inom sporten.

Nu kan alltså framtiden vara säkrad med två spelare som trots att de är födda 1999 och 2000 redan är rankade som 549:a (Shapovalov) och 713 (Aliassime) i världen.

Tonåringarna var även högst bidragande till att man tog sin första Davis Cup-titel i juniorklassen förra året då man vann den avgörande dubbeln mot tyskarnas Nicola Kuhn och Marvin Moeller i Madrid.

Man kan enkelt konstatera att det kunde se sämre ut gällande Kanadas framtidsutsikter i tennis…

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.