Sammanfattning av dag 9 – Tennisportalen på plats i Melbourne!

Under dag 9 spelades det två kvartsfinaler på herrsidan där Federer och Djokovic inte tappade ett set och ohotade bokade sina semifinalplatser. Därmed är det uppbokat för supermatch på torsdag då spelarna ställs mot varandra och Tennisportalen har precis anlänt till Melbourne och kommer att hårdbevaka turneringen under resterande vecka.

FedererBerdych 7-6 (4), 6-2, 6-4

Tomas Berdych har under flera år varit rankad bland topp-6 och utmanat toppspelarna på allvar med sitt kraftfulla spel men faktum är att Berdych alltför ofta fallerar när det börjar dra ihop sig i turneringar, i synnerhet i grand slams. Vad det beror på kan vi spekulera länge om men möjligtvis är det den mentala biten som fallerar och Berdych skulle i ovanstående match mot Federer falla ihop så fort han skaffade sig ett överläge. Tjeckiern breakade inledningsvis i matchen och gick upp till 2-1, för att sedan bli bruten direkt efter . Samma scenario inträffade i tredje set där Berdych gick upp till 4-2 men blev sedan bruten omgående. Federer älskar verkligen de snabba förhållandena och Berdych hade under stora perioder svårt att hänga med i det höga tempot. Fantastiskt hur bra han spelar vid 34-års ålder och om han någon gång ska ta en till slam innan karriären är över är det nu. Underlaget är snabbare än vad det idag är i Wimbledon men det största frågetecknet är ändå om han orkar i en femsetare mot en utomjordisk Djokovic. 

Djokovic Nishikori 6-3, 6-2, 6-4

Blev inte alls det man hoppades på då Nishikori praktiskt taget slog ut sig själv och unforced errors haglade från japanens racket. 54 stycken totalt för Nishikori och 24 för Djokovic vilket säger en hel del. Gameplanen var tydlig, Nishikori skulle spela så aggressivt som möjligt för att störa Djokovic på det snabba underlaget som han vanligtvis trivs väldigt bra på men alla oprovocerade misstag blev förödande i slutändan. Nishikori såg även ut att halta i mitten av andra set och tog senare en medical timeout och frågor ställs gällande hans fysiska form. Hur pass skadefri kan han hålla sig i framtiden? Historiken talar inte för det och hans spelstil är inte den minst fysiskt krävande heller, vi kan bara hoppas att Nishikori blir förskonad från alla skavanker och hittar formen snarast möjligast.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.