5 av världens 25 bästa till Ericsson Open i Båstad!

WTA Tävlingen i Båstad presenterar det starkaste startfältet någonsin!

Följande text är ett pressmeddelande från Lagardere Sports

Sedan tidigare klara Caroline Wozniacki, hemmahoppet Johanna Larsson och den australienska stjärnan Samantha Stosur får b.la. sällskap av ytterligare 4 toppnamn.

Det känns så roligt att vi lockat så många bra spelare. Det är ett riktigt starkt startfält med en stor blandning av olika spelartyper – etablerade världsnamn och framtida stjärnor. Det kommer bli fantastiskt kul hälsar turneringschefen Nina Wennerström.

Bland de nya namnen märks särskilt:

19e rankade Anastasija Sevastova, Caroline Garcia som är nr 21 på världsrankingen, Timea Bacsinszky 22a på rankingen och Carla Navarro Suarez, 23a på rankingen.

Schweiziskan Timea Bacsinszky var framme i semifinal i Franska Öppna. På vägen dit besegrade hon Venus Williams innan hon föll mot slutsegraren Ostapenko i en tuff tre-settare. Tidigare har 28-åringen vunnit 4 turneringar på WTA touren.

Fransyskan Caroline Garcia har tre WTA-titlar på sin meritlista och gick till kvartsfinal nu senast i Paris.

Carla Navarro Suarez kommer tillbaka till Båstad. På grus är den 23e rankade spanjorskan farlig för alla motståndare. Nu senast i Paris tog hon sig till fjärde omgången och 28-åringen från Las Palmas har från tidigare två WTA tour-titlar.

”Cutten” för Ericsson Open gick vid 76, dvs den högst rankade spelarens världsranking och så låg har den aldrig tidigare varit i Ericsson Open.

Om Ericsson Open

Ericsson Open är en del av den internationella WTA Touren. 2016 röstade spelarna på WTA Tour fram Ericsson Open som ”Tournament of the Year”. Tävlingen ägs och drivs av Lagardère Sports. Årets turnering spelas i Båstad 23–30 juli.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.