Här inleder svenskarna 2019

0
1947
Johanna Larsson. Bild: Jimme48 Tennis Photography - http://www.j48tennis.net

Säsongen 2019 har smygstartat med kvalspel till WTA och ATP-tävlingar, vilket vi är fantastiskt glada för här på Tennisportalen, med bonuskod folkeautomaten att blicka fram emot.

Innan vi ringer in det nya året ska vi kika på vart i världen svenskarna inleder tennissäsongen 2019 – mycket nöje!

Rebecca Peterson var anmäld till WTA-tävlingen i Auckland som inleder huvudtävlingen 1:a januari men drog sig ur p.g.a skada, mer om det läser ni här. Rebecca är dock anmäld till tävlingen i Hobart, som startar veckan innan Australian Open.

Elias Ymer skulle tidigare idag lördag möta ukrainaren Sergiy Stakhovsky i ATP-kvalet till Doha, men lämnade återbud innan matchsstart. En armbågsskada är anledningen enligt ATP.

Johanna Larsson inleder året i Auckland och ställs direkt mot andraseedade Julia Goerges.

Mikael Ymer startar året i Noumeas Challengerturnering, Nya Kaledonien. Mikael går direkt in i huvudtävlingen då Challengertouren ändrat upplägg till 48-lottningar.

Robert Lindstedt teamar upp med storservaren Milos Raonic i Brisbanes dubbelturnering. Det svensk/kanadensiska paret får bekänna färg direkt i form av bröderna Bryan.

Jacqueline Cabaj Awad går in i 25,000-dollarstävlingen i Hong Kong (Inleds 31 december) tack vare sin ITF World Tennis Ranking, och tar en av tävlingens fem platser reserverade för spelare med högst ITF-ranking. Förstaseedad i tävlingen är 171-rankade Valentini Grammatikopoulou. Cabaj Awad går även in i 25,000-dollarstävlingen i Hongkong veckan efter.

Mirjam Björklund är andraseedad i Monastirs 15,000-dollarstävling som startar den 7:e januari.

Markus Eriksson inleder året 2019 i Spanien och i 15,000-dollarstävlingen i Manacor. Tävlingen spelas på Rafael Nadals Akademi och ”Mackan” är fjärdeseedad. Turneringen startar 7:e januari.

Lucas Renard kvalar till 25,000-dollarstävlingen i Los Angeles. Inleds 31:a december.

Jonathan Mridha är tredjeseedad i Monastirs 15,000-dollarstävling och går in med en protected ranking. Ett rykande färskt poddavsnitt med Jonathan finns i spelaren nedan där han bland annat pratar om sina förväntningar 2019.