Blogg: Oklar städning, Ruud-hysteri och Federers Tennis IQ

Nytt blogginlägg råder från Franska Öppna. I vanlig ordning blandas det högt med lågt. Allt från Roger Federers Tennis IQ till nya upplevelser på Appart’City Velizymycket nöje!

Det blev inte riktigt 5-6 matcher och den “åskådar-grind” som jag tidigare hade utlovat. Tyvärr.

Dagen startade med att jag vaknade lite väl sent efter en natt på det nu bekanta och obskyra Appart’City Velizy som mest gick åt att kika Youtubeklipp på en viss Roger Federer. För idag skulle han studeras lite närmare.

Federer VS Ruud gick som andra match på Susanne Lenglen och lagom till starten av andra set mellan Mertens och Sevastova satte jag mig vid mediaboxen som vid tillfället var halvfull. Jag skulle ljuga om jag inför just starten i andra set mellan Mertens och Sevastova trodde på skönspel och bländade tennis mellan nyss nämnda spelare. Det fick man visst äta upp.

Sevastova är först och främst definitonen av skönspel. Hon spelar så otroligt fint och varierat och när Mertens i tredje set såg ut som att hon knappt hade energin kvar till att slutföra matchen såg Sevastova till att kasta in diverse stoppbollar och lockfåglar för att tvinga fram en i princip slutförd Mertens fram på nät.

Sevastova var mer eller mindre helt överlägsen i tredje set men hade svårt att knyta ihop säcken, samtidigt som Mårtens stod för en beundransvärd kämpainsats och tog hjälp av Susanne Lenglens fullsatta läktare med att försöka få igång energin igen. Sevastova vann till slut med 11-9 i tredje set efter en episk tillställning. Jag rekommenderar verkligen att man nu i efterhand går in kikar på höjdpunkterna från nyss nämnda drabbning. Tennisgodis!

***

Om medialäktaren var halvfull i i början av andra set mellan Sevastova och Mertens var den proppfull lagom till start mellan Federer och Ruud. Personalen på plats hade det svettigt med alla journalister som gärna ville fota Federer med sina mobilkameror och eventuellt visa upp för barnbarnen några år senare. Det råder strikt mobilförbud för skrivande journalister och bryter man mot detta kan ackrediteringen mycket väl ryka. En journalist som fotade lite väl friskt fick sin ackreditering fotad och han lär vi nog inte se mer av under Franska Öppna 2019 nej. Au revoir.

***

Federers tennis-IQ kanske vi generellt pratar för lite om? Eller så gör vi redan det. Hur som helst så är det något som verkligen slår en när man tittar på Federer live. Hur jäkla smart han är på en tennisbana. Hur han jämnt och ständigt bryter ner sina motståndare och under matchernas gång hittar lösningar, det är beundransvärt. Jag kan bara tala för mig själv och visst borde man studera Federer oftare och mer frekvent än vad man gör idag. Må du aldrig sluta spela, Roger.

Roger Federer.

***

Ruud-hysterin är total. Hela fem (!) norska journalister på plats i Paris varav två var modiga nog att ställa två enskilda frågor till Roger Federer. Givetvis handlade båda om Casper Ruud och hans potential. Själv hade man fått sån extrem gummi att orden inte kommit fram. Han är stor, Roger.

***

Johanna Larsson och Kirsten Flipkens stormar fram i dubbeln! 6-2, 6-0 mot Diatchenko/Dzalamidze och avancemang till den tredje omgången.

Imorgon kan även Rebecca Peterson ta sig vidare till den tredje omgången i dubbeltävlingen då hon tillsammans med Kalashnikova (magiskt namn) ställs mot Mertens/Sabalenka. Tuff match givetvis och Mertens/Sabalenka är storfavoriter då man vunnit Indian Wells och Miami i år men som den oerhört trötta klyschan lyder – bollen är rund.

***

Det är inte alltid man hinner att “damma” som det numera heter bland ungdomarna. Men idag var inte en sådan dag. En någorlunda trött sallad där “huvudkällan” fick bestå av kyckling slank ner rätt fort så fort Federer VS Ruud var färdigspelad. En alldeles magisk dessert slank också ner plus några melon/ananasbitar. Bra grejer helt enkelt.

22 euro för detta kalas varav 11 rök via mediabadgen.

***

Idag är det exakt tio år sedan Robin Söderling besegrade Rafael Nadal i Franska Öppna. “Time flies”, som Söderling själv skrev på sin twitter under dagen.

Nadal har under hela sin karriär bara förlorat två matcher totalt i Franska Öppna vilket måste vara en av sportens absolut mäktigaste siffror. Sa jag att hans totala facit i Franska numera är 89-2?

Höjdpunkterna har ni här nedan. Nu minns vi tillbaka och bara njuter!

***

Dagens främsta popcornmatch mellan Wawrinka och Dimitrov var först schemalagd på Susanne-Lenglen men flyttades till Court 1 samtidigt som Stephens – Hercog var inne i tredje set. Den mycket sena ändringen gjorde att Bana 1 fylldes upp på bara några minuter vilket lämnade tusentals fans fans utanför, helt maktlösa. Vad man svarade med? Ett konstant buande som överröste publiken inne på bana 1. Vi kan i efterhand konstatera att ändringen inte var sådär jättesmart nej…

Court 1, även kallad “The Bullring”.

***

Nu kanske ni febrilt undrar hur vistelsen på Appart’City Velizy går? Inte? Det ska jag ändå berätta…

Inte jättebra. Den obligatoriska städningen har lyst med sin frånvaro senaste dagarna. Nu är inte jag så bortskämd att jag behöver min säng bäddad varje morgon, men nya handdukar och påfyllning av toapapper vore på sin plats. Och lite mer tvål i badrummet. Det ska dock nämnas att när jag lämnade hotellet imorse så skymtade jag en så kallad städvagn på våning 7. Det finns hopp med andra ord…

Städvagnen dök upp på våning 7 när man minst anade det…

***

Den näst-senaste recensionen från Tripadvisor på Appart’City Velizy lyder följande:

“När jag klagade på hur smutsigt rummet var nere i receptionen fick jag förklarat att de förmodligen glömde att städa.”

***

Ett lifehack för att alltid få 5 stjärnor när man reser med Über i Paris: Nämn Zlatan Ibrahimovic. Då är du hemma.

***

5-6 matcher var det totalt sett inte i närheten av att bli. Två set i Sevastova – Mertens, Federer VS Ruud, första set i Dimitrov – Wawrinka och tio gem i Tsitsipas – Krajinovic. Mer mäktade man inte mer denna dag.

***

Man borde inte ha lämnat första set mellan Dimitrov VS Wawrinka och besökt Nadals presskonferens som det inte sades något intressant på förutom de sedvanliga klyschorna. Speciellt inte när nivån i andra set var skyhög. Men sånt är livet.

Varför Nadal numera jämnt och ständigt uttalar “happened” på engelska med betoning på “ed” är en fråga vi kanske aldrig kommer få svar på…

***

21:53 avbröts Tsitsipas VS Krajinovic p.g.a mörker vilket enligt tennisgurun Philip Mårdh är ett nytt rekord i Franska Öppna. Tidigare rekordet löd 21:50 från Monfils VS Fognini 2010. Följ honom på twitter! https://twitter.com/TheTennisGuru

***

Vi checkar ut från Franska Öppna för idag och återkommer imorgon igen med ett nytt blogginlägg. Allez!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.