Alessandro Motti byter racket efter 15 år: ”Jag får mer kontroll i slagen”

Den ack så frispråkige dubbelspecialisten Alessandro Motti har via sin twitter meddelat att han nu efter 15 år bytt från sin äldre version av Babolat Pure Drive Team till en Tecnifibre TFlash 300 som enligt egen utsago ger mer kontroll. Tennisportalen har pratat närmare med italienaren om hur processen gick till.

Läs mer: ”Domaren var rädd”

Sedan Tennisportalen först bekantade sig med den nuvarande 164-rankade dubbelspecialisten i Båstads 250-turnering förra sommaren (2015) har resultaten på touren, i synnerhet på challengern, inte gått som han gärna hade önskat sig. Ett ständigt bytande av partners samt formsvackor har lett till att italienaren inte innehar den ranking som krävs för att spela på ATP-nivå, ett mål som Motti själv hade inför årets säsong.

Kanske kan det komma att bli en ändring då Motti nu bytt från sin älskade, äldre version av Babolat Pure Drive Team till en nyare modell av Tecnifibre. Ett beslut som inte gått utan anmärkning då tidigare dubbelpartnern Benjamin Balleret kommenterade det hela på twitter med orden ”end of an era”.

Jag började använda racketen för första gången i Cherbourg för drygt en vecka sedan och det kändes riktigt bra! Den ger mer kontroll, mer fart och det känns riktigt bra! Kommenterar Motti sitt racketbyte när Tennisportalen når honom via twitter.

Hur kommer det sig att du nu, efter 15 år, byter till en betydligt nyare modell?

– Jag insåg som du sa, efter 15 år, att något behövde göras och denna är helt enkelt bättre. Min Babolat var för gammal!

Hur ser framtiden ut för dig? Vart kommer du att spela under kommande veckor och med vem?

– Jag åker till Mexico och spelar ett par challengers tillsammans med argentinaren Ariel Behar!

Vi önskar givetvis Alessandro Motti ett stort lycka till och vi kommer ideligt här på sidan följa italienarens kamp mot rankingpoängen som behövs för att ta steget in på ATP-touren.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.