Andre Ghem summerar veckorna i Båstad: “Det var kallt, blåste mycket och regnade en hel del”

209-rankade Andre Ghem kvalade in till huvudtävlingen i Umags 250-turnering efter enbart en match då han inte behövde spela första-rundan p.g.a sin ranking.

Tennisportalen fick en pratstund med den sympatiska brasilianaren efter matchen som sammanfattade sina veckor nere i Båstad samt gav sin syn på sin osmakliga motståndare i kvalfinalen.

Andraseedade Ghem var inför kvalfinalen mot hemmahoppet Kristina Mesaros storfavorit och det med all rätt. Över 270 rankingplatser skilde spelarna åt och en hel del rutin men kroaten var inledningsvis helt överlägsen.

Mesaros vann första set efter siffrorna 6-2 framförd av en högljudd och passionerad hemmapublik men efter att Ghem började hitta tillbaka till sitt spel i mitten av andra set var det “spel mot ett mål”. Mesaros började istället klaga allt på vad domare och bollkallar heter och tankade i matchens slutskede. Något som inte alls berörde den sympatiska Ghem.

– Jag försökte inte att falla in i hans snack för jag visste att han brukar ta mycket tid på sig under bollarna och han returnerar tillbaka bollarna i banan efter missade förstaservar. Jag visste om detta inför matchen då vi möttes för fyra år sedan (f.7-6, 6-1) och jag förväntade att han skulle hålla på så.

Hur var det att spela kvalfinal i din första match här i Umag?

Det var definitivt en annorlunda situation och i början av matchen var jag ganska tight men jag kämpade på och hittade rytmen i andra set som jag sedan kunde bibehålla in i tredje set. 

Andre Ghem anlände till Umag under fredagskvällen efter att ha spenderat sina två senaste veckor i Båstad och var inte helt nöjd med vädret på Bjärehalvön men medgav samtidigt vilken fantastisk turnering Swedish Open är.

I challengerturneringen kom jag precis från Brasilien och spelade på måndag morgon. Det blåste rejält, var kallt och regnade en hel del och förhållandena var inte de enklaste. I Swedish Open spelade jag bra och hade lite otur i i första omgången men det är en underbar turnering. Alla spelare på touren pratar om Båstad. Folk är väldigt vänliga där, likt här i Umag, säger Ghem.

Andre Ghem ställs mot argentinaren Renzo Olivo i öppningsrundan.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. I’d like to thank you for the efforts you’veput in pennіng this site.
    I’m hoping to see the ѕame high-grade blog pοsts from you inn the future аs well.
    In trutһ, your creative writing abilіties haas encouraged me to
    get my own, personal site now 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.