Är framtidens kameravinkel här?

Är den klassiska fågelvyn förlegad och passé som kameravinkel i dagens tv-produktioner? Det ska vi på Tennisportalen kika närmare på då kameravinkeln på bana 1 från veckans Paris-Masters gett oss nya perspektiv. 

Kameravinklar är sannerligen inte det mest kontroversiella ämnet att diskutera när det kommer till sport och underhållning och när det kommer till tennis är det bara de allra mest inbitna som överhuvudtaget slänger en tanke åt just ämnet, för att generalisera det lite grann.

Varför ens diskutera ämnet till att börja med? Jo, olika kameravinklar ger olika upplevelser av matcherna vilket hänger ihop med underhållningsfaktorn och det ska inte på något sätt undervärderas. Sport är underhållning hur man än vrider och vänder på det.

Kameravinkeln på bana 1 i Paris-Masters och i Rom (andra klippet nedan) ger en bättre bild av dagens spelare på touren är kapabla av i form av tempo, spin och rackethastighet än den klassiska ”fågelvyn”. Jämför det hela med sitta på första parkett kontra högt upp på etage 2. Upplevelsen förstärks med det förstnämnda givetvis.

Vi tar en titt på de olika kameravinklarna!

Två närmast identiska vinklar där man kommer nära spelarna och känslan av att själv vara på plats infrias. Hur brukar tv-produktionerna annars se ut?

Givetvis är det flera faktorer som måste tas hänsyn till när det kommer till kameravinklarna och om jag själv skulle gissa är det inte möjligt att genomföra samma vinklar som i Rom och Paris på alla arenor världen över men om vi pratar framtid, är det fullt orealistiskt att modernisera dagens kameravinklar? Förhoppningsvis är svaret på den frågan nej.

Huruvida evolutionen av det okontroversiella ämnet kameravinklar kommer utveckla sig kommande år kan vi vara glada över att den rymd-liknande vinkeln här nedanför är bortslopad…

Är bana 1 i Paris och Rom framtidens kameravinkel? Släng gärna iväg en kommentar med era synpunkter!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.