Argentinarna rosade marknaden på Challengertouren – samtliga kommer till Båstad

Carlos Berlocq, Horazio Zeballos och Nicolas Kicker spelade alla den gångna helgen helgen finaler på Challengertouren och argentinarna tog fullpott efter tre vinster av tre möjliga. Samtliga spelare kommer således till Challengerturneringen i Båstad den 2-10 juni i fullgod form och kommer säkerligen rikta in sig på att spela hem ännu en titel.

32-åriga Carlos Berlocq är inte okänd för den breda tennispubliken i Båstad då han för tre år sedan, mycket överraskande, vann Swedish Open efter finalseger mot spanjoren Fernando Verdasco. En final som blivit ihågkommen mest för Berlocq mycket högljudda och orytmiska stönande (se video här).

Berlocq vann söndagens drabbning mot belgaren Steve Darcis efter en styrkedemonstration med endast två tappade gem. Darcis, som föredrar hardcourt och gräs som underlag, kommer även han till Båstads Challengerturnering i sommar.

Horacio Zeballos har under sin karriär mest blivit uppmärksammad för sin ATP-titel i Vina Del Mar 2013 där han slog ingen mindre än Rafael Nadal – på grus! En fantastisk bedrift men det vore ovärdigt att enbart referera till den sanslösa skrällen då Zeballos gjort mycket mer än så i sin karriär. Gerald Melzer, lillebror till Jurgen, besegrades av Horacio efter två set i Slovakiska Poprad Tatry vilket var hans 15:e Challengertitel i karriären.

Zeballos är en av få vänsterhänta på touren som anammar den klassiska enhandsbackhanden och kommer bli en fröjd för publiken i Båstad att bevittna.

Nicolas Kicker har under de senaste åren dominerat på Futuretouren med tio vunna titlar men hade fram till förra helgen haft svårt att gå hela vägen på Challengertouren. Kicker skrev historia då han tog sin första titel på “tennisens bakgård” någonsin efter söndagens seger mot Blaz Rola och innehar just nu sin bästa ranking i karriären på plats 135. Kicker har likt Berlocq och Zeballos grus som sitt absoluta favoritunderlag.

Turneringen i Båstad, som Svenska Tennisförbundet arrangerar, är den första någonsin och gör sin premiär på touren. Startfältet håller riktigt hög kvalité och vi kommer se en hel drös med spelare som kommer göra upp om titeln – utöver ovannämnda argentinare.

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.