ATP-slutspelet lottat

ATP-slutspelet lottades tidigare under kvällen där de åtta bästa under året gör upp i årets sista turnering. Grupperna som nämnts efter legenderna Ilie Nastase och Stan Smith, kommer sannerligen bjuda upp till dans för publiken i London då Djokovic och Federer ställs mot varandra inledningsvis.

Djokovic hamnade i Grupp A (Stan Smith) tillsammans med Federer, Berdych, Nishikori och världsettan är i högform minst sagt med 22 raka vinster och fyra titlar efter varandra. Djokovic har vunnit ATP-slutspelet fyra gånger, två mindre än den nuvarande världstrean Federer.

Andy Murray hamnade i grupp Ilie Nastase med Wawrinka, Nadal, Ferrer och siktar in sig på att vinna turneringen för första gången någonsin. Världstvåan har ett extra stöd i och med publiken men frågan är om det räcker mot Djokovic som är smått utomjordisk just nu.

 

Grupp A:

Novak Djokovic

Roger Federer

Tomas Berdych

Kei Nishikori

Grupp B:

Stan Wawrinka

Andy Murray

Rafael Nadal

David Ferrer

Dubbeln lottades även den under samma kväll och då undertecknad är extremt svag för spelformen är det positivt med en turnering som lyfter fram den ack så underminerade dubbeln.

Grupp A 

Bryan/Bryan

Murray/Peers

Bolelli/Fognini

Bopanna/Mergea

Grupp B

Rojer/Tecau

Dodig/Melo

Herbert/Mahut

Matkowski/Zimonjic

 

Har det någonsin varit jämnare i ett ATP-slutspel? Bröderna Bryan har sin sämsta säsong någonsin och visst, det kan man inte klandra dem för då båda är 37 år gamla men vidöppet för samtliga par, möjligen ett minus för Matkowski/Zimonjic då den sistnämnda har varit rent ut sagt horribel under vissa stunder av säsongen men paret har tävlat med varandra flitigt under året. Kontinuitet är viktigt för att nå just slutspelet och något som t.ex Nestor föll på då han och Edouard Roger-Vasselin spelade för få turneringar för att att ha en rimlig chans. Samma sak med Sock/Pospisil och amerikanen avslöjade under årets Stockholm Open att han inte alls kommer att spela särskilt mycket dubbel under nästa år.

Leander Paes bör nämnas i alla kategorier gällande dubbel med indiern saknas i årets uppställning. Livligt bytande av partners det senaste året från indiern som tidigare krönt stora framgångar med ”utomjordingen” Radek Stepanek.

Herbert/Mahut ska bli extremt intressant att följa då de känns som ”framtidens” par trots att Mahut har passerat 30-strecket gällande ålder. Herbert har ett spel klippt och skuret för denna spelform och hans volleys är alltid en fröjd för ögat att skåda.

Bolelli/Fognini är det enda paret i turneringen som spelar för bakplan och påminner om Verdasco/Marreros framgång i turneringen då spanjorerna stod som segrare för två år sedan. Kanske kan italienarna återupprepa bedriften i år?

Rojer/Tecau, Dodig/Melo, Murray/Peers och Bopanna/Mergea har vi inte nämnt men nej, fantastiska par och det kommer bli en ren njutning för de som samtycker med dubbeln under årets ATP-slutspel!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.