Avsnitt 77: Svensk tennis nya bluffmakare?

I avsnitt 77 av Source – En podd om tennis pratar vi om helgens Davis Cup-vinst hemma mot Israel, Rebecca Petersons första WTA-titel och det något obskyra Svaneholm Open.

Har svensk tennis en ny bluffmakare? Det och mycket mer ställer vi oss frågande till i avsnittet.

Svenskkollen är tillbaka och vi ringer upp Jonathan Mridha i Glasgow som sitter inne på en helt galen imitation. Mycket nöje!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen. Svag för obskyra sidospår, Nick Kyrgios olika bravader samt Swedish Opens pressfika. Fick sitt internationella genombrott under Australian Open 2020 efter avslöjandet av "Banana-gate".
 1. Bluffmakare?!
  – Det gäller att ha på fötterna innan man kastar ut sig såna anklagelser. Kan ju bli stämd med skadestånds anspråk för såna uttalanden i värsta fall. Debatt och diskussion bra dock, men det här var rätt grovt.

  • Du behöver inte komma med en föreläsning Johan. Vi vet vad som gäller. Lyssna noga på podden är min rekommendation till dig. Allt gott.

 2. Ett ständigt tjat om publik på DC.
  Ja, vi vill ha mer folk, vi minns tennisfester då DC var något annat och Sverige mötte stora lag. Verkligheten idag är ju att ingen är intresserad – inte ens de som spelar tennis!
  Om 1000 eller 3000 kommer är en stor skillnad men vi har ingen tradition att se på tennis längre, ingen kan något om tennis då media inte heller kan sätta sporten i något perspektiv. Och hur ser det ut på elitserien etc? Börja där!
  Än så länge har ATP-turneringarna folk men titta framåt, tveksamt…?
  Svaneholm… Grymt event på plats men det lättaste är väl att säga “va vad det vi sa” med tanke på arrangörerns record, ge det dock lite tid så får vi se om det kanske löser sig…

  • Hej! Att ingen är intresserad idag, nja, det finns ett gediget tennisintresse i landet med många så kallade nördar. Jämfört med intresset för fotbollen råder det inga tvivel om att tennisen är långt, långt bakom, men intresset finns där och bubblar helt klart.

   Angående Svaneholm… vart ska man börja? Obskyrt trackreckord och skulder kvar från tävlingen som det rapporterats om senaste tiden. Helt otroligt.

 3. Det är ju inte så många som kommenterar på Tennisportalen, Swetennis m.fl. Men när det väl kommenteras sker det nästan alltid under pseudonym, som här “David Wheaton”(topp 10 spelare på 80 talet från USA)
  Har landet Sverige blivit ett land där man inte vågar sätta ut sitt namn av rädsla för något?
  Jag bara frågar…
  Jag tror personligen att många tycker och tänker mycket om Svensk tennis, men de är rädda för att få skit om de sätter ut sitt namn. Att det ska få konsekvenser för dem personligen.
  Obehaglig utveckling
  Fri debatt och diskussion, men tycker samtidigt att moderatorerna, såsom Henrik Gustavsson och Alex borde kräva fakta och källor från insändarna samt namn. Det skulle lyfta den svenska tennisdebatten.

  • Du tycker att enbart de som skriver under “riktiga” namn ska få kommentera här? Kommer bli en motsatt effekt, skulle jag tro. Och det där kan man alltid komma undan ifrån. Vem som helst kan idag skapa ett mejlkonto med ett förfalskat namn. Ditt förslag är i grunden bra och men det går att komma undan som sagt.

 4. Sen är det ju bedrövligt hur dåligt det debatteras och diskuteras på Svensk tennis hemsida. Det mesta som står där tar upp hur bra det går just nu för alla delar inom Svensk tennis. Verkligen!!!
  Finns inte minsta tillstymmelse till debatt och diskussion på tennis.se.
  Det bara slås för bröstet i hur bra allt funkar, hur fantastiska vi är och vilka otroliga planer vi har för framtiden
  Se på verkligheten hur den är och vilka resultat som uppnås/uppnåtts
  Det är inte mycket att skryta med
  Nä, in med ett diskussionsforum som t.ex. tar upp ett nytt tema varannan vecka. T.ex. serve, elitserien, rullstolstennis, vuxentennis,domare. Det vore något
  Tar inte SvTF tag i detta så kanske Tennisportalen eller Swetennis kan?
  //Förbundsdomare SvTF samt protränare

  • Där håller jag med dig. Ingen tillstymmelse till diskussion överhuvudtaget. Kanske är det medvetet val? Isåfall ett riktigt dåligt sådant får man väl ändå säga.

   Kommentarsfältet här kommer alltid vara öppet för vem som helst att kommentera. Vi har även en livechatt, en facebookgrupp just avsedd för diskussion.

   Tycker nog att vi har gjort och gör tillräckligt mycket i frågan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.