Bachinger om varför det går så bra i Stockholm: ”Jag ser ju ut som en svensk”

I april tidigare i år gjorde han comeback efter ett långt skadeuppehåll på sex månader och som samtidigt ledde till ett rankingras på över 400 platser. Under lördagen var han tillbaka i turneringen han två år tidigare nådde semifinal i, som kvalspelare dessutom.

Bachinger skulle efter segern i den inledande kvalomgången mot 178-rankade Marco Cecchinato avslöja för Tennisportalen om varför det går så bra just i den svenska huvudstaden.

7-6(1), 6-2 visade resultattavlan på mysiga bana 1 i IF Stockholm Open efter en timme och tio minuters spel. Bachinger jublade högljutt efter den inslagna matchbollen och det var tydligt att vinsten betydde mer för honom än vad det kanske generellt gör på samma nivå, vilket Bachinger själv medgav för Tennisportalen efter matchen.

–  Senaste månaden har varit riktigt jobbig för mig, jag har inte alls spelat bra, det är mycket som inte har fungerat men idag spelade jag bra. Jag är otroligt glad att jag vann, säger han innan matchanalysen fortsätter.

– Första set var ett tufft sådant där vi båda spelade tennis på en mycket hög nivå. I tiebreaket höjde jag mig rejält och vann rätt fort med 7-1, vilket jag nu i efterhand tror var nyckeln till seger eftersom han sedermera gick ner sig i andra set. Hade jag istället förlorat i första skulle det förstås bli en helt annan matchbild.

Du har tidigare i IF Stockholm Open kvalat in tre gånger tidigare och senast (2014) nådde du semifinal. Varför spelar du så bra just i Stockholm?

Varför? Jag vet inte, kanske för att jag passar in och ser ut som en svensk, säger han och skrattar samtidigt.

Det kanske har med luften att göra? Skämt åsido, jag älskar att vara här, människorna är så trevliga och jag kommer alltid hit med en bra känsla i kroppen.

I söndagens kvalfinal väntar 106-rankade amerikanen Ryan Harrison och skulle det mot förmodan sluta med seger finns det all anledning att hoppas på ytterligare en framgångsrik sejour i Kungliga Tennishallen för Bachinger.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.