Bästa tipsen för att betta på tennis 

Sporter som hockey och fotboll har länge varit populära att betta på. Dessa sporter har ofta en stor följarbas och många dedikerade fans, både när det gäller att kolla på matcher och att betta på matcherna på nätet. 

Den senaste tiden har även tennis blivit allt mer populärt att betta på. Sporten har sedan länge varit intressant att både utföra och kolla på, och nu är tennis även stort inom betting-världen.

Det finns flera anledningar till det stora intresset av att betta på tennis. Först och främst är det en väldigt actionfylld sport, där mycket händer. Livespel är väldigt populärt bland tennisälskare som gillar att betta under matchens gång. Spelar man med odds från spelsajter utanför Sverige kan man dessutom ta del av flera olika alternativ och erbjudanden som inte är tillgängliga på den svenska marknaden ännu. Läs mer om betting utan licens här.
En annan anledning till det stora intresset att betta på tennis är att det är möjligt att betta på tennis året om. Eftersom tennis är en sport som kan spelas utomhus likväl som inomhus finns det nästan allting någon aktuell turnering. 

5 konkreta betting-tips 

Det finns mycket att tänka på när man ska betta på tennis online. För att underlätta för dig har vi sammanställt en lista med några grymma tips, som kan vara fördelaktiga för dig – oavsett om du är helt ny inom betting eller om du har mycket erfarenhet. 

Ha koll på spelarna 

Det första som är viktigt när man bettar på tennis är att hålla sig uppdaterad på de olika tennisspelarna. Till skillnad från lagsporter, som fotboll, kan man inte förlita sig på att resten av laget ska presentera väl. Vid en tennis match är det max fyra personer på planen samtidigt, vilket gör att varje individuell spelare är viktig att hålla koll på. Du hittar mer statistik om varje spelare på atptour.com

Faktorer som är bra att ha i åtanke gällande tennisspelare hur de har presenterad i tidigare matcher, deras dagsform och eventuella skador. Det kan även vara bra att hålla koll på om spelarna som möter varandra har en liknande spelarstil eller inte. 

Välj mellan pre-match och livebetting 

Det finns två olika typer av betting när det gäller tennis. Antingen kan man lägga så kallade pre match spel, eller så kan man köra live betting. Vilken typ som är att föredrar beror helt och hållet på vilken typ av spelare man är. 

En del spelare vill kunna njuta av en tennis match utan att fippla med olika odds och marknader, medan andra spelare tycker att livebetting förhöjer helhetsupplevelsen. 

Betta pre-match 

Att betta pre-match innebär att man lägger sitt spel innan själva matchen startar. Det kan vara svårt att betta på vinnaren av en match, då tennis är en sport där väldigt mycket kan hända på kort tid. På många sätt är det därför mer fördelaktigt att satsa på live betting. 

Är man en nybörjare kan det dock vara passande att betta pre-game. Att lägga live bets är nämligen något som passar bäst för spelare som har en stor kunskap på själva sporten och som har bra koll på olika spelare samt deras presentationer. 

Livebetting på tennis

Det finns flera anledningar att tennis är stort inom live betting. Först och främst är tennis en väldig actionfylld sport där mycket kan hända på väldigt kort tid. Oddsen ändras vanligtvis väldigt snabbt inom tennis så det gäller att ha huvudet på skaft. 

Det går även att betta många gånger på samma match, då man kan betta på varje poäng. Den vanligaste marknaden inom live betting på tennis är vem som vinner nästa set. Detta är en marknad som man ska vara försiktig med. Om en spelare ligger över med två set kan det kännas rimligt att betta på att denne spelare även ska vinna nästa set. Det är dock inte säkert att detta kommer ske, eftersom många spelare som leder har en tendens att sänka sin gard, möjligtvis på grund av för högt självförtroende. 

Hitta rätt spelbolag 

Det finns många spelbolag som erbjuder odds på tennis. Det är viktigt att välja ett spelbolag som har alla de marknader och evenmang som du önskar att spela på. Idag finns det väldigt många olika bettingsajter med generösa utbud av odds på tennis, några av de mest populära är LVBet, Unibet och Betsafe. 

Spela på rätt marknad 

Den vanligaste marknaden är fulltidsresultat, vilket innebär att tippa en vinnare i matchen. Det är även populär att spela på resultat i olika enskilda set. 

Om du är ute efter mer spännande odds på tennis är ett varm rekommendation att kolla in marknaden ’handicap’. Inom tennis är ett handikapp något som används för att jämna ut matchen och göra så att chansen för vinst är i närheten av 50%. Med ett handikapp spelar man inte på vilken spelare som faktiskt vinner matchen, utan istället hur en spelare presterar. 

I slutresultatet av matchen tas handikappet med och det räknas på hur många gem som en tennisspelare har tagit hem. 

Välj en passande turnering med bra odds 

Som vi nämnde i introduktionen till denna artikel så finns det nästan allting en tennisturnering igång. De mest kända turneringen är US Open, Wimbledon, Australian Open och Roland Garros. Dessa fyra tennis turneringar utgör såklart det klassiska Grand Slam-turneringarna. 

Det är utan någon som helst tvekan Grand Slam som är de mest prestigefyllda turneringarna och det är på dessa turneringar som de högsta oddsen går att finna. Detta beror på att spelbolagen ofta höjer oddsen på evenamang där det finns ett stort intresse, för att locka kunder. 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.