Båstad Challenger: Fyra svenskhopp får wildcard

Nästa veckas nya ATP Challenger Tour-tävling i Båstad öppnar dörrar för de svenska tennisherrarna. Fyra av fyra wildcards till huvudtävlingen tilldelas hemmahopp.

2–9 juli blir nyheten Båstad Challenger startskottet för den tre veckor långa tennisfesten i Båstad. ATP Challenger Tour-tävlingen, kategorin under ATP:s 250-serie, ger svenska spelare möjlighet att ta nästa steg i karriären på hemmaplan.

Enda direktkvalificerade hemmaspelare är 20-årige och 144-rankade Sverigeettan Elias Ymer. Nu står det klart att han får sällskap av fyra landsmän i huvudtävlingen. Arrangören Svenska Tennisförbundet har genom förbundskaptenen Fredrik ”Fidde” Rosengren delat ut sina fyra wildcards: Christian Lindell, 24, Markus Eriksson, 26, Isak Arvidsson, 23, och Carl Söderlund, 19.

Sverigetvåan Christian Lindell är alltid Davis Cup-aktuell på grus medan Markus, Isak och ”Calle” är de tre svenskar som vunnit internationella titlar på futuretouren i år, kommenterar förbundskaptenen till Tennis.se och fortsätter:

Det är för våra svenska spelare som vi arrangerar den här tävlingen och det betyder oerhört mycket att de får chansen i en tävling på den här nivån. I år har det ännu större betydelse att vi har två challengers på hemmaplan eftersom reglerna är ändrade i ATP-tävlingar med bara 16 spelare i kvalet. Det betyder att det är mycket tuffare än tidigare att komma med i Swedish Open i Båstad och Stockholm Open, säger Rosengren.

Svenskarna får en tuff uppgift. I konkurrens med fyra andra challengertävlingar samma vecka lockar premiärupplagan av Båstad Challenger ett mycket starkt startfält. Fem topp 100-rankade spelare, totalt nio bland de 120 främsta, står på startlinjen när huvudtävlingen inleds på måndag.

Kul att kunna presentera ett så starkt startfält första gången vi arrangerar en challenger i Båstad. Det blir ett bra test för hemmaspelarna. Kanske kan vi locka lite ny tennispublik också genom att vi har fri entré hela veckan, säger turneringsdirektör Henrik Odervall.

Ytterligare svenskar får chans i kvalet, som inleds på lördag. Båstad Challenger spelas på Tennisstadions nedre grusbanor med totala 42 500 euro i prispengar och avslutas med en finaldag lördagen 9 juli. Fritt inträde gäller samtliga speldagar.

Matcherna direktsänds på webben och går bland annat att se via vår livestreamingstjänst här

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.