Båstad Challenger: Lottningen klar – tuff öppningsmotståndare för Ymer

Huvudtävlingen i Båstad Challenger lottades under lördagen och vi på Tennisportalen, som hårdbevakar turneringen på plats under kommande vecka, ska givetvis kika närmare på vilka motståndare våra svenskar drogs mot.

Följande spelare är seedade

(Ranking inom parentes)

  • 1 Evgeny Donskoy (78)
  • 2 Horacio Zeballos (83)
  • 3 Carlos Berlocq (95)
  • 4 Thomas Fabbiano (113)
  • 5 Carballes Baena (115)
  • 6 Albert Montanes (120)
  • 7 Daniel Munoz De La Nava (135)
  • 8 Nicolas Kicker (136)

Förstaseedade Donskoy ställs mot Frederico Ferreira Silva i sin öppningsomgång, en motståndare han bör hantera utan större problem och får möta vinnaren av Henri Laaksonen och Markus Eriksson som tilldelades ett WC till turneringen.

Laaksonen huserar till vardags på Challengertouren, en nivå Eriksson inte nått ännu och det ska bli intressant att se hur svensken tar sig an uppgiften.

Totalt 5 svenskar har vi i huvudturneringen och det kan bli tre till då Appelgren, Bergevi och Simonsson alla spelar kvalfinaler i skrivande stund.

Isak Arvidsson möter Miki Jankovic och serben har haft svårt att kvala in i de challengerturneringar han deltagit i under året. Nu är han direktkvalificerad och Arvidsson har alla möjligheter att ta sin första challengerseger sedan han skrällde mot Dustin Brown i Jönköping tidigare i år.

Elias Ymer har en mycket tuff förstarunda i italienaren Thomas Fabbiano som i år slagit flera stora namn på touren som Ivan Dodig, Gilles Muller, Filip Krajinovic och Leonardo Mayer. Spelarna har faktiskt stött på varandra tidigare, rättare sagt i Wimbledon förra året i kvalet då Ymer vann efter tre set och sedermera kvalade in till turneringen. Nej, tufft lär det bli som sagt men vi får samtidigt inte glömma bort Ymers kvaliteter på tennisbanan. En tuff tresetare?

Christian Lindell och Carl Söderlund stöter på varandra inledningsvis i en helsvensk drabbning och det ska bli ruskigt kul att få se Carl Söderlund på nära håll. Carl är en av våra absolut mest intressanta spelare i nuläget och har två futuretitlar i sitt CV. Lindell är rutinerad och erfaren av tennis på challengernivå men har haft det tufft i år resultatmässigt. En match som inte får missas!

Se lottningen här

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.