Berdych om en eventuell återkomst till Stockholm Open: ”Skriv inte ner mina ord nu!”

Tomas Berdych hade minst sagt en komfortabel öppningsrunda i Australian Open då hans motståndare, Luca Vanni, avbröt vid ställningen 6-1 efter endast 42 minuter.

På den efterföljande presskonferensen fick Berdych många frågor om en eventuell tredjerunda mot Roger Federer men även varför han inte spelade IF Stockholm Open senast, en turnering han vunnit tre gånger i karriären.

157-rankade och inkvalade Luca Vanni skadade sig mot världstian vid underläge 4-1 och tvingades ge upp matchen bara två gem senare. 42 minuter spelade på matchklockan och vidare till den andra omgången – något Berdych inte alls hade något emot.

Jag klagar inte! Det är bra att spara energi, definitivt om du ska gå långt i turneringen. Varje sparad minut är bra. 

Det dröjde inte länge innan frågorna om en eventuell tredjerunda mot den 17-faldige Grand Slam segraren Roger Federer haglade på presskonferensen.

Det kommer inte bli lätt, säger Berdych innan han fortsätter.

Det kan bli riktigt tufft och han (Federer) kommer vara hungrig. Han har inget att förlora. Dock kommer han mer eller mindre vara tvungen att bevisa något för sig själv, något han inte gjort tidigare då inte varit borta från touren så länge. 

Tomas Berdych valde under fjolårets säsong bort IF Stockholm Open,  enligt honom en av hans favoritturneringar på året och trots att han var titelförsvarare, vilket fick en hel del fans att höja på ögonbrynen. Anledningen hade dock en mycket logisk förklaring bakom sig.

Jag behövde poäng inför ATP-slutspelet i London och valde således att spela 500-turneringen i Wien istället för Stockholm. Vid den tidpunkten gick jag inte igenom en bra period men jag tror det egentligen inte spelade någon roll vilken turnering jag valde. Låt oss behålla alla goda minnen från Stockholm!

Kommer du till Kungliga Tennishallen i år?

Det är svårt att säga nu. Skriv inte ner mina ord! Vi är fortfarande i januari månad och jag vet inte vad som kommer hända om 9-10 månader, säger han med ett leende på läpparna.

82-rankade amerikanen Ryan Harrison väntar i andra omgången för Tomas Berdych.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.