Björklund fick gjädjebeskedet – mitt under matchen

Mirjam Björklund var nära att skrälla sig fram till den andra omgången i Ericsson Open. En matchboll brändes – men 18-åringen kan vara väldigt nöjd med sin WTA-debut. 

– Jag var så nära så det svider, säger Björklund.

Stockholmaren hade en matchboll vid ställningen 5-4 i tredje set. Dock skulle ukrainskan Kateryna Kozlova till slut stå som segrare med siffrorna 3-6, 6-2, 7-6 (4).

Men Björklund behöver verkligen inte skämmas. 18-åringen anlände till den svenska västkusten under måndagskvällen efter två ITF-finaler i Belgien, men det var under semifinalen hon skulle få beskedet hon inte hade väntat sig.

– Under semifinalen i lördags vann jag första och förlorade andra. Då fick jag reda på att jag hade fått WC. Då blev jag så taggad så jag vann den matchen.

I finalen skulle hon dock inte räcka hela vägen, men Björklund sammanfattar fina veckor i Belgien.

– Allt hårt jobb jag har lagt ner tidigare känner jag lönar sig. Jag känner mig i bra form och det är kul att det kan ge lite utdelning.

18-åringen spelade en aggressiv tennis och någon nervositet syntes verkligen inte på centercourten.

– Jag vet att det är så jag behöver spela. Det är så jag spelar mot allihopa, speciellt idag. Hon gav inte så mycket gratis men jag vet att jag var tvungen att trycka på för att vinna. Det är mitt vapen och det är så jag vinner oftast. Jag kör på så.

Nu väntar nya tävlingar i Belgien. Björklund går en ljus framtid till mötes.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.