Blogg: Chahouds mediabojkott (?), förlängd vistelse och missad supermatch

Ja, mycket har hänt sedan vi uppdaterade vår något oklara Franska Öppna-blogg. Nu kör vi!

Paris — Jag har tidigare skickat upp tidigare blogginlägg från veckan under kvällarna/nätterna. Mest nätterna. Inte optimalt för er därhemma. Därför publiceras detta makabra blogginlägg under tidig morgon som ni kan avnjuta lite härligt sådär till morgonkaffet och den eventuella smörgåsmackan. Eller varför inte en croissant så här i Franska Öppna-tider?

***

Innan vi hoppar in och summerar söndagen ska vi prata lite om det som hände sent under lördagskvällen. Det kanske har undgått en del därhemma, men några gjorde bort sig och det rejält. Jag pratar om ett par personer som hanterar media och spelarnas presskonferenser då Dominic Thiem, hör och häpna, blev utkastad från ”Main Room” mitt under pågående presskonferens och fick istället traska vidare till ”Pressroom 2”, och återuppta sin PK.

Anledningen? Serena Williams hade precis spelat klart (hon förlorade) och ville inte vänta. Oavsett vad Serena ville (det har kommit fram olika versioner under senaste dygnet) visade personalen en sådan brist på spelförståelse så det var löjligt. Thiem lackade givetvis och lämnade ”Pressroom 2” precis när han hade suttit sig och hann tänka för en sekund. Allt finns inspelat och det är inte direkt någon vacker syn.

Länk nedan:

https://streamable.com/pxvz9

***

Nu undrar ni säkert febrilt om ni fick ihop det hela och läste rubriken rätt, eller delar av rubriken ska sägas. Inledningen för att vara korrekt.

”Chahouds mediabojkott”. Kan det verkligen stämma? Svar ja. Eller kanske. Jag vet inte riktigt. Vad var det som hände egentligen? Det vet jag inte heller riktigt.

Kevin Chahoud har haft en helt otrolig säsong och gått från en ranking som 250 på juniorrankingen till att nu vara topp-50 i världen och direktkvalificerad till Grand Slams. Det har gått fort.

Fort gick det också i den första omgången då Brandon Nakashima, tredjeseedad i tävlingen, besegrade Kevin Chahoud efter dryga timmen på matchklockan.

6-1, 6-2.

Vad hände då? Låt oss komma till saken.

Jag hade inför dagen requestat samtliga svenska juniorer som skulle vara i farten under söndagen. Caijsa Hennemann, Kevin Chahoud och Gustaf Ström. En request samtidigt som du fyller i alternativet ”Oavsett vinst eller förlust”, då är spelarna skyldiga att ställa upp. Detta gäller alla spelare som ställer upp i Grand Slams, oavsett nivå på spelare, junior/senior, osv. Ni fattar.

Skulle en spelare mot förmodan bojkotta en intervju – med andra ord inte ställa upp, ja då väntar rätt saftiga böter. I alla fall när det kommer till seniorspelarna. Hur det står till med juniorerna vet jag inte riktigt, men det kanske vi får veta framöver. Speciellt efter detta. Kevin Chahoud dök inte upp. Kanske gick han hem, glömde helt och hållet bort intervjun, eller så visste han helt vad han gjorde. Det sistnämnda ligger nog närmast nära till hands ändå om jag får försöka mig på en gissning.

Jag förstår att man inte är jättesugen på att prata med media, i det här fallet mig som kanske inte är den vassaste kniven i lådan om vi ska vara helt ärliga, och det ska vi vara, men det ingår i jobbet.

Och speciellt ska sägas, med tanke på bilden nedan. Den enda som inte dök upp av Kevin Chahoud, Stefanos Tsitsipas, Stanislas Wawrinka och Gustaf Ström? Kevin Chahoud. Låt oss tillägga att Stefanos Tsitsipas förlorade en otroligt tight fjärde omgång mot Wawrinka efter 5 timmar och 9 minuter. Bojkottade han media? Nix. Okej, dåligt exempel tänker ni, men det är så det faktiskt funkar och då får man förhålla sig till det.

Förhoppningsvis får vi tag i Kevin inom kort (jag har sökt honom) och då kanske vi får svar på vad som hände.

Tills dess får clickbait-rubben leva vidare…

***

”I’m afraid we have a runner.”

***

Caijsa Hennemann bröt ny mark och vann sin första match i Grand Slam-sammanhang vilket är otroligt kul såklart! Caijsa kan göra lite vad hon vill med sin forehand och har en riktigt bra grund att stå på under sina kommande år. Dessutom en riktigt härlig personlighet som inte drar dessa seglivade och tråkiga klyschorna utan hon säger faktiskt vad hon tycker. Befriande!

***

Gustaf Ström fick likt Kevin dålig utdelning på sina slag och spred lite väl mycket från bakplan. Ett gem fick han, Gustaf, och Näsbyparkaren gick inte att känna igen. Opererade tån för bara tre veckor och har knappt hunnit förbereda sig. Det förklarar faktiskt en hel del.

Nu undrar ni säkert febrilt om Gustaf Ström dök upp till media centret? Ja, en intervju finns uppe på Tennisportalen. Det gör det också med Caijsa Hennemann. Som man säger på franska – allez!

***

Nu undrar ni säkert febrilt (jag ska sluta genast med frasen, lovar) vart bilderna på det så upphaussade baguettehaket tagit vägen?

Typiskt att disken för första gången under min vistelse var tom på, just det, baguetter. Vad detta? Beror det på att man i Frankrike kör någon slags Baguette-bojkott på söndagar, eller är söndagar en sådan dag man jobbar, men inte på riktigt? Det vill säga inte går upp före tuppen och förbereder dessa ljuvliga baguetter som jag skrivit så uppskattat om tidigare under veckan. Jag har många frågor men få svar.

Så här såg det i alla fall ut under söndagen på vårt allas så älskade baguettehak!

***

Lite på chans drog jag iväg ett mail till tävlingen och önskade om en förlängd ackreditering! Några timmar senare dök det upp ett mail: ”Monsieur Alexandre, you have been granted an extended media accreditation. Voila”

Ok, jag kan ha hittat på det sista, men vi blir kvar till torsdag kväll i den franska huvudstaden. Nu gäller det bara att fixa ett nytt obskyrt boende (gärna billigt) och nära anslutning till anläggningen. Jag lovar att återkomma i frågan med bilder.

***

Jag lämnade efter tredje set i Tsitsipas VS Wawrinka och kom aldrig tillbaka. Man kan lugnt konstatera att det kanske var det dummaste jag gjort under mina 26 jordsnurr.

Varför? Det vet jag själv inte riktigt.

***

Nivån i Tsitsipas VS Wawrinka, den skojar man inte bort direkt. Hur man under 5 timmer och 9 minuter kan spela så bra och högkvalitativ tennis, poäng efter poäng, det undgår mitt förstånd. Det ska inte vara möjligt.

Tennisen har aldrig varit bättre och jag tror på riktigt att vi som älskar denna magiska sport inte förstår hur pass bra spelarna är på den absolut yttersta nivån.

***

Det verkar vara helt omöjligt att boka boende från måndag-torsdag i Paris, inte konstigt med tanke på andra veckan i tävlingen är här. Om ni nu mot förmodan har en släkting, kusin, mormor, vän, vad det än nu kan vara, som har ett rum ledigt nånstans i Paris – kontakta mig gärna! Tack!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.