Blogg: Förlåt, Johanna Larsson!

Bloggen fick utgå från tisdagen då det inte var speciellt mycket som inträffade.

Onsdagen? Inget utöver det vanliga. Förutom en offentlig ursäkt till Johanna Larsson.

Vart ska vi börja?

Vi tar några axplock från tisdagen och börjar med Nick Kyrgios.

Nick Kyrgios. Få spelare lockar till tittning som Nick Kyrgios. Medierna fullkomligt älskar den hetlevrade australiensaren men kärleken, den är inte direkt ömsesidig.

Vi försöker ge oss på en summering av varje set.

Set 1: Kyrgios inte jätteintresserad. Underläge 2-5, setboll Thompson och andraserve för Kyrgios. 220 km/h. Poäng Kyrgios. Efter det vaknade han upp, vände och vann. 7-6 Kyrgios.

Andra set. Kyrgios energinivå gick ner och det en hel del. Han orkade inte längre spela tennis, fokusera, och inte ens skoja med publiken emellanåt. Thompson vann rättvist.

Tredje set: Jämnt skägg. Inte mycket skilde spelarna åt. Kyrgios fokuserad. Thompson, behöver vi säga något annat? En riktig fighter. Kyrgios, vid ledning 5-4 i tiebreak, såg ut som att han absolut inte ledde med 5-4 i tiebreak. Vinst Kyrgios, 7-6 (10).

Fjärde set: Kyrgios var inte närvarande. Han tankade. Oj vad han tankade. Förlust 0-6 efter 19 (!) minuter. 19 minuter. ”Om en boxare tar ner händerna, ger han då upp eller är det taktik?”. Kyrgios logik på presskonferensen efter matchen gick inte direkt hem hos journalisterna. Gick den ens hem hos någon? Oklart.

Femte set: Det var nu det gällde. Vinst och Rafael Nadal i omgång 2. Thompson fokuserad. Kyrgios, han var bra. Oj vad han var bra. Extremt bra grässpelare när han verkligen vill, Kyrgios. Vinst 6-1 efter 29 minuter.

***

Är Nick Kyrgios bra för tennisen? Vi har skrivit om det här: http://tennisportalen.se/kronika-nick-kyrgios-bra-for-tennisen-eller-inte/

***

Mer än så finns det inte att rapportera om tisdagen. Det blev några strögem på anläggningens sidobanor och en hel del surr med Philip Mårdh, en extremt kompetent och kunnig person som har koll på det mesta inom tennisen. Om inte allt. Mårdh bor ett stenkast från Wimbledon och gjorde som undertecknad – grindade matcher på sidobanorna. Där det händer. Sidobanorna alltså. Här nedan kommer lite bilder på, just det, sidobanorna.

***

Nej vi hoppar genast över till onsdagen där det finns lite mer ”matigt” att rapportera om.

Dagen inleddes med den sedvanliga promenaden från Airbnb-boendet till stationen ”Belgrave Walk”. Hur hunden Bug mår? Tack och lov syntes inte jycken till under morgonen. Således ingen klump i magen. Hundrädd är man ja, tyvärr.

Hur som haver, spårvagn är det som gäller från Belgrave Walk och tio minuter senare är man framme i Wimbledon station. Från Wimbledon Station blir det alltid ett kort stopp på ”Greggs” som gör otroligt goda mackor. Nästan så att baguetthaket i Paris ligger i lä. Och en ”Flat White” till. Infogar lite bilder på Belgrave Walk samt boendet.

Tennisanläggningen ligger med ca 20 minuters gångavstånd från Wimbledon Station och det är en rätt mäktig promenad att göra. Man passerar en hel del 20-miljoners villor, om man nu får spekulera lite kring dagens marknadspriser.

Nu handlade inte det matiga om promenaden ovan, utan om tennisen. Givetvis.

Dagens grind inleddes med att kika Cornelia Lister på bana 11. I par med ryskan Dzalamidze, för första gången i karriären, ställdes man mot sjätteseedade Mertens/Sabalenka. Det sistnämnda paret vann efter 6-3, 6-4. En klart godkänd insats av Lister/Dzalamidze.

I intervjun efter match bjöd Lister på en hel del vilket man bara måste gilla. Långtifrån rapande klyschor och tråkiga standardsvar. Rapp i käften, intressanta svar och en härlig energi. Skulle framgångarna fortsätta för Cornelia kommer hon bara att gynnas av sådant – att bjuda på sig själv medialt.

Intervjun hittar ni här: http://tennisportalen.se/cornelia-lister-efter-debuten-i-wimbledon-langtat-efter-detta/

***

Efter Cornelias dubbelmatch och innan intervjun med samma person blev det några gems gridande på bana 6 och Team Flipson VS Bencic/Kuzmova. Flipkens/Larsson vann i två raka sets och nu undrar ni säkert vart Johannas kommentarer tagit vägen? Ja, det undrar vi också…

För första gången i undertecknads historia har en ljudinspelning försvunnit. Eller rättare sagt. Ljudet spelades inte in. Några timmar under eftermiddagen gick åt att sörja ljudinspelningen som aldrig blev av.

Mitt minne är, vad jag förmodar, långt ifrån 26-års-kompatibelt, med andra ord, minnet är inte på topp, och jag kan inte i efterhand komma på vad Johanna pratade om riktigt, trots att jag har frågorna nerskrivna i luren. Eller jo, ett citat lämnade faktiskt inte hjärnkontoret. Det fick bli en artikel, en kort sådan, som inte hade så mycket att göra med Wimbledon.

Johanna Larsson – vi ber om ursäkt!

***

Intervjuerna med Cornelia Lister och Johanna Larsson besöktes av, trumvirvel…….. 1 journalist. Jag! Ensam är stark!

”Jag har väntat så länge på just denna dag och det är skönt att den kommer”…

***

Patrick Bengtsson grindar på här i sin kevlar-liknande Wimbledon-väst. Vackert!

***

På lördag morgon spelar vi in en podd med Björn Hellberg! Lyssnarfrågor tas tacksamt emot via våra sociala medier – tack!

***

Jo, Johanna Larsson skickade ett par syrliga passningar gentemot herrarna och de ansvariga för att vi idag faktiskt har 0 riktiga WTA-tävlingar och 2 ATP-tävlingar. Men det kommer vi inte kunna läsa om. RIP inspelningen…

***

Man blir som sagt alltid klokare av att vara i Mr.Hellbergs sällskap. Idag fick jag höra att Björn Hellberg, blott 21 år gammal år 1962 tog färjan (!) till Australien och Melbourne. Hur lång tid det tog? 42 dygn! 42 dygn. Sanslöst.

***

Imorgon torsdag har vi återigen två svenskar som spelar i Wimbledon, samt en svensk i juniorkvalet. Robert Lindstedt, Rebecca Peterson och Leo Borg.

Det kommer bli en tripp till Roehampton, anläggningen där såväl kvalet till herr och dam-tävlingen som juniorkvalet spelas på. Roehampton. Inte jätteuppskattat av spelare, men otroligt gemytligt och charmigt för besökande fans. Fotograf Patrick Bengtsson hänger givetvis på.

Vågar vi gissa på hur många journalister som enbart kommer vara på plats för att ”bevaka” Leo Borg? 10? 20? 30? 100?

Det kan nog bli en hel del ja…

***

Red Bull. Oj vad det hade behövts både en, två och fem red bulls i skrivbordet. Den något oklara drycken ur ett hälsoperspektiv finns inte att finna på området, förutom i Dominic Thiems enorma väska. Han är sponsrad av Red Bull, föga förvånande. Det får helt enkelt bli att smuggla in ett par Red Bulls på området imorgon. För det behövs.

***

Undertecknad tar inte som något helst ansvar för ovanstående rader…

***

Kevin Chahoud går direkt in i juniortävlingen och slipper kval – allez!!!!

***

Nu undrar ni säkert febrilt vad som har förtärts, förtärts? Ätits? Min svenska är inte direkt på topp just nu nej… Vad jag har ätit under dagarna här?

Det har blivit en hel del sallader. Och jordgubb med kräm. Den kombinationen exakt – och pepsi max. Ironin. Ironin.

Matchvikten (jag spelar tennis ibland, inte ofta, men ibland) är åt helvete för att prata klarspråk. Men det hör till grinden här.

***

Ett tjugotal spelare har pratat om Wimbledons långsamma gräs i år. Cornelia Lister och Johanna Larsson var två som stämde in i gräset-är-långsamt-kören.

”Wimbledon har blivit långsammare för varje år och 2019 är inget undantag”, sa Larsson bland annat.

***

Nu börjar citaten poppa upp från Johanna-intervjun.

Mer citat, som aldrig kommer nå dagens ljus, förutom i detta något obskyra blogginlägg givetvis.

”Wimbledon är alltid speciellt. Det är ändå Championships. Men det har inte direkt gått bra för mig i singeln med 0-8 och en förlust nu senast i kvalet. Men i dubbeln har det såklart gått bättre. Vore ju enormt kul att gå riktigt långt här i Wimbledon och gå för titeln.”

***

Instagram låg under onsdagen nere i ett par timmar. Man undrar ju gärna hur Instagram-profilen/Instagram-ambassadören Eugenie Bouchard mådde under dessa timmar?

***

Det vore synd att klaga – men duellerna i Wimbledon, i alla fall i de matcher man sett hittills, har inte varit jättemånga.

Som sagt, det vore synd att klaga.

***

Imorgon väntar kanske årets på förhand mest upphaussade popcornmatch – Nick Kyrgios VS Rafael Nadal på centercourten. Vad ni än gör kära läsare. Missa inte detta.

***

Man gillar ju ändå starkt när Nick Kyrgios ifrågasätter clickbaits-rubriks-skrivande journalister.

***

Det går inte nog att skriva varmt och hjärtligt om sidobanorna i Wimbledon. Egentligen: Alla sidobanor i slamen. Hellre det än att sitta på Center Courten och se Rafael Nadal pulverisera Yuichi Sugita lite för enkelt och lite för snabbt. På sidobanorna, i Wimbledon, har du 8 banor, bana 4-11 som ligger tätt intill varandra.

Händer det något intressant på bana 5, säg ett tiebreak, förflyttar man sig bara några meter och ser slutet i tredje set mellan Dennis Novak – Marton Fucsovics, för att bara någon minut senare höra Yulia Putintseva gorma och skrika på bana 8. Ja, då pallrar man sig givetvis dit. Magiskt med sidobanorna. Ett måste i Grand Slams!

***

Fler popcornmatcher att se fram emot under torsdagen:

Ashleigh Barty VS Alison Van Uytvanck

Jan-Lennard Struff VS Taylor Fritz

Copil/Humbert VS Herbert/Murray

***

Innan vi avslutar detta blogginlägg som har skiftat mellan för många olika händelser bör vi printa ner ett par rader om gårdagens drabbning mellan Jo-Wilfried Tsonga och Bernard ”The tank engine” Tomic. För tankade, det gjorde han verkligen, Tomic. 58 minuter tog matchen. 58 minuter.

Han ville verkligen inte spela, Tomic, och det syntes verkligen. Bisarrt, tråkigt men inte alls chockerande. Han trivs inte med tennisen just nu kan vi lugnt konstatera.

***

På återhörande imorgon igen!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.