Blogg: Popcornmatcher och en Über-chaufför

Vi summerar torsdagen med det lilla som hände samt bunkrar upp med popcorn inför fredagens kalas – mycket nöje!

Dagens första match! Det fick bli två set mellan Dominic Thiem och Alexander Bublik på Philippe Chatrier inför i princip tomma läktare…

Alltid befriande att se en spelare som sticker ut från mängden såpass mycket som Bublik gör. Underarmsservar, ständiga stoppbollar, extremt härlig touch framme vid nät och en serve som är i absolut världsklass. Han är spännande och minst sagt underhållande att se på, Bublik. Thiem höll på att tappa tredje set då Bublik servade för det vid 5-4 men stoppade blödningen, bröt tillbaka och bestämde sig för att göra slut på Bubliks show.

Efter tredje sets slut blev det att gå i rask takt till nya och fina court Simonne-Mathieu som invigdes i söndags. En magiskt fin och gemytlig arena som ligger längst ut på området och alldeles tätt inpå ett nybyggt grönområde.

Intressant att bara några meter från Court Simonne-Mathieu går det en motorväg vilket dock inte hörs ett ljud inifrån arenan. Här har fransmännen tänkt till.

Court Simonne-Mathieu

***

Mikael Ymer var som väntat chanslös mot världsfemman Alexander Zverev. Tre raka set för tysken som var mäktigt aggressiv från första till sista boll.

Lätt att säga såhär i efterhand men det var slående över hur många på twitter som hyste så stora chanser till en svensk skräll inför match. Nästan så att man glömde bort att Zverev faktiskt är världsfemman och Mikael Ymer på plats 120.

***

En intervju med Mikael Ymer efter matchen mot Alexander Zverev finns givetvis på Tennisportalen.se. Rekordantal i antal journalister som pratade med Mikael efter match nere i mediacentret. Totalt fyra. En amerikan, en schweizare och en fransman, plus jag som ensam svensk. Ensam är stark.

***

Jag fick förmånen att intervjua Mart Peterson under torsdagen där vi pratade om allt ifrån hur det är att träna sin dotter till varför Mart ser topp-20 potential i Rebecca. Ute på Tennisportalen i dagarna.

***

Celebert besök på torsdagen i Franska i form av Marina Yudanov. Stort!

***

Otroligt hur dåliga fransoserna är på engelska. Det är knappt att man sätter standardfraserna som ”Hello” och ”How are you”. Att hålla längre konversationer finns inte på kartan och när man själv berättar för en fransos att man själv inte pratar franska kollar de på en som att man vore från en annan planet. Fascinerande.

***

Det blev inte så många matcher för min del på torsdagen. Bublik – Thiem, hela MY VS Zverev och ett set av Pouille – Klizan. Resten av tiden gick mer eller mindre åt att skriva.

Idag fredag ska jag verkligen njuta och se så många matcher som möjligt. Gärna en 5-6 matcher vilket man hinner med om man är effektiv i sitt åskådar-grindade.

***

Vilka popcornmatcher vi har att se fram emot idag!

Här nedan gör jag en såkallad popcornlista på vilka matcher som man absolut inte får missa.

1. Dimitrov VS Wawrinka

2. Federer VS Ruud

3. Bencic VS Vekic

4. Nadal VS Goffin

5. Muguruza VS Svitolina

***

Rebecca Peterson och Johanna Larsson är våra sista representanter i årets Franska Öppna, om man bortser från kommande juniorklass och rullstolstävlingen. Rebecca spelar ihop med Oksana ”Kulsprutan” Kalashnikova och Johanna Larsson med Kirsten Flipkens.

Sabalenka/Mertens som vann i Miami och Indian Wells (!) väntar för Peterson/Kalashnikova och Diatchenko/Dzalamidze för Larsson/Flipkens. Båda matcherna spelas under torsdagen. Allez!

***

Luncher är tydligen heligt för fransoserna. Gärna en redig långlunch med en hel del vin inblandat. Där ligger också förklaringen till att Philippe Chatrier alltid är halvtomt innan klockan 15:00 enligt de journalister man pratat med. Otroligt.

***

Det var kul så länge det varade med tre svenskar i den andra omgången och få ta del av det växande tennisintresset från folket därhemma. Tänk vad en svensk i andraveckan i en Grand Slam hade gjort för sporten i vårt kära land. Vi drömmer vidare.

***

Caijsa Hennemann spelar kvalfinal på fredag och kan ge Gustaf Ström och Kevin Chahoud sällskap i Franska Öppnas Juniortävling. Det vore något det med. Tre svenskar i juniorklassen. Allez!

***

Uber-chauffören påväg hem till det någorlunda obskyra hotellet levererade verkligen bortsett från att han trodde att Mats Wilander hade tackat för sig. Dessutom kom motorsågen fram när Henri Lecontes namn ploppade upp mitt under taxiresan.

***

Med all sannolikhet är vi tillbaka redan ikväll med ett nytt blogginlägg där vi summerar fredagen efter förhoppningsvis en riktig långkörare. 5-6 matcher är målet. Nu kör vi!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.