Blogg: SM i Falun väcker frågor

När över 30 spelare och coacher som alla varit inblandade i SM i Falun hör av sig anonymt till oss med kritik är det värt att lyssna.

Så här får det bara inte gå till.

***

***

Skärmdumparna är bara några av väldigt många som strömmat in till Tennisportalens Instagramkonto senaste dagarna och vi kan konstatera att det bara inte får gå till så här i ett SM.

Till att börja med. Inramningen. Rapporter säger att det inte fanns någon tillstymmelse till speaker på plats såväl som musik, en fungerande stream och ett jäkla drag som det bör vara under ett SM när våra ungdomar gör upp om titlar i det som bör vara det största som går att vinna. När varken värdklubben eller förbundet inte har löst något av det som står ovan väcker det såklart frågor och skickar ut signaler om att man faktiskt inte bryr sig.

Våra ungdomar är det finaste vi har och förtjänar aktörer som faktiskt visar att man tar det här på allvar. Falu TK må ha de mest hårdjobbande funktionärerna och tävlingsledarna men när arrangemanget runtom tävlingen är bortprioriterat spelar det ingen större roll. Visst har klubben ett ansvar men huvudfrågan ska ligga på förbundet som givetvis ska öronmärka pengar för att skapa ett evenemang som dessa ungdomar sent kommer glömma.

***

Om nu någon tvivlar på att merparten av det jag skrivit om ovan är möjligt att införa så kan jag meddela att allt går om man vill, till en högst rimlig peng dessutom. För någon månad sedan arrangerade vi ett TP Next Gen Open i Järfälla med en otroligt liten budget att tillgå och när vi snabbt räknar på vad förbundets generalsekreterare samt landslagschef tjänar per månad så finns det gott om möjligheter att kunna göra fina arrangemang i framtiden.

***

Om nu SM i Falun är så hett och så bra fungerande som vissa tycks påstå – hur kommer det då sig att bara två av de 15 bästa svenska juniorerna spelade PS18-klassen?

Nej, öronmärk pengar från förbundshåll redan nu, flytta tävlingen från Falun nästa år och ge den till en klubb som faktiskt bryr sig på riktigt.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Över huvud taget är det märkligt att inte spelare/ledare kan ge omdömen om alla tävlingar. I sanktionshänseende är det diskussioner om en tävling tar 20 spänn mer i anmälningsavgift men ingen jämför prisbordet, matchledartätheten, service och erbjudande runt om (strängning/mat/boendealternativ etc). Det är väl minst lika viktigt?!
    Tycker absolut SM-tävlingar skall alterneras när det går. Kanske är Göteborg och Båstad givna i de stora 14-16 års klasserna då få har den bankapaciteten men JSM18/21 kan väl klubbar få söka? Och förbundet bör verkligen ta ett ökat ansvar vad gäller dessa event och bidra med stöttning vad gäller runt om service och priser mm. I alla fall om man menar vad man säger angående att få fler att fortsätta längre…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.