Blogg: Summering av dag 1 (?) i Wimbledon

Tennisportalen har i skrivande stund ”Boots on the Ground”, ett numera ökänt mantra taget från Fotbollskanalens sajt, i Wimbledon.

Vi summerar här nedan vår första dag i världens mest prestigefyllda tävling, om nu en seglivad dag utan några träningar/matcher kan räknas in…

***

Lagom till Nick Kyrgios presskonferens 11:30 lokal tid anlände vi till tennisens högborg, Wimbledon. Vilken känsla alltså. Det är något speciellt med Wimbledon. Klyschigt. Extremt klyschigt, men väl så sant. Det sitter i väggarna, så att säga.

Samtidigt som Wimbledon fortsätter att anamma den helvita klädkoden gör Kyrgios det Kyrgios gör – sticker ut. Iklädd en riktigt svår Balenciaga-hoodie (ni som inte hänger med får googla) intog han presspodiet inför ett koppel av förväntansfulla journalister som nog alla gemensamt hoppades på att skriva x antal alster efter gjorda presskonferens med en hel del clickbait inblandat.

Kyrgios har slutat falla för journalisternas lockfåglar, eller om man vill dra en Wimbledon-paralell – Roger Federers korta slice på gräset. Kyrgios hugger inte till på en del journalisters dumma frågor, vilket han hade som standardmall att göra för bara några år sedan. Är det mognad? Förhoppningsvis. Samtidigt råder det alltid en konstig vibe på Kyrgios presskonferenser. Det är mina erfarenheter i alla fall. Kyrgios tittar knappt någon journalist i ögonen vid ställd fråga, vilket brukar vara praxis på 99.9% under alla andra presskonferenser. Journalister skrattar åt Kyrgios små pikar som han inte lyckas undvika att slänga ut, samtidigt som en annan journalist precis ställt en genomtänkt och seriös fråga. Det är en högst konstig bransch detta, det ska gudarna veta.

Hela presskonferensen i sin helhet ser ni här.

***

Pressen blir inte lite bortskämda härborta av organisationen. Ett välkomstpaket som inkluderar en mycket frän dryckesflaska samt en officiell Wimbledon-handduk som man givetvis kommer att stoltsera med under diverse besök i olika hallar runtom i Sverige, samt 32 pund att äta/dricka för varje dag. Det är helt galet bra!

***

Mirjam Björklund har givetvis fått en mardrömslottning i form av världsstjärnan Ons Jabeur som är sylvass på gräset. Spelmarknaden har Jabeur som favorit till 1.04 gånger pengarna och visst, större skrällar har idrottsvärlden sett tidigare men Jabeur ska bara vara numret för stort. Björklund har sett väldigt fin ut i kvalet och går från klarhet till klarhet som tennisspelare på touren. Mirjam närmar sig topp-100 med stormsteg vilket är fantastiskt kul men framförallt är Mirjam en toppentjej som alltid ställer upp i intervjuer, är ständigt positiv, genuint trevlig och har en karisma som ingen annan inom svensk damtennis. Oavsett resultat mot Jabeur imorgon är Mirjam en vinnare.

***

Gudarna ska veta att det intogs en och annan dubbel espresso under dagen i Wimbledon (undertecknad spräckte halva matbudgeten enbart på dubbel espressos) efter fakirflyget 06:50 från Arlanda (!) mot London Gatwick. Bildbevis:

***

Kyrgios hade förövrigt under dagen ett filmteam ständigt hack i häl och det kan ändå bara vara Netflix är känslan som gör en liknande Drive-to-survive dokumentär i tennisen.

***

Mikael Ymer har en desto mer öppen drabbning i form av tysken Daniel Altmaier. Altmaier är ingen jättespecialist på underlaget och ”Big Mike” är en fin grässpelare i grunden som ska ro hem detta. Vi hoppas på en seger samt att Mikael ger ut sin version gällande Båstad-gate på den efterföljande presskonferensen.

***

Det får vara allt för denna gång – ny rapport kommer efter måndagens matcher. Räkna då med en hel del obskyra sidospår och mycket annat. Allez!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.