Blogg: Summering av dagarna i Wimbledon och ”Båstad-gate”

Bråda dagar har det varit minst sagt och vi ska försöka summera det hela i ett sedvanligt blogginlägg – mycket nöje!

***

Vi inleder i kronologisk ordning med måndagen och dagen då kalaset inleddes i Wimbledon. En dag med många händelser som ni säkert har stenkoll på vid det här laget och eftersom vi primärt är här för svenskarna så blir det föga förvånade mycket svenskfokus i detta blogginlägg.

Enda svensk under måndagen stavades Mirjam Björklund (well Mikael Ymer också men den blev avbruten p.g.a mörker) och hon fick en mardrömslottning i form av världstvåan Ons Jabeur. 6-1, 6-3 skrevs siffrorna till men vilken möjlighet för Mirjam som kvalar in till huvudtävlingen utan någon större gräserfarenhet och fick spela på en stor arena i världens mest prestigefyllda tävling. Mirjam kommer stärkas av detta! Hon ligger i skrivande stund 122:a på liverankingen och närmar sig topp-100 med stormsteg.

***

Mirjams intervju efter matchen mot Jabeur kan ni ta del av här och det är sannerligen ett nöje att intervjua Mirjam. Hon är vältalig, har språkets gåva och är generellt en oerhört schysst person som man unnar all framgång för!

***

Måndagen avslutades med att undertecknad sent på kvällen sprang på Mohammed Lahyani vid en av utgångarna. Mohammed misstog mig för att vara en av linjedomarna som Mohammed själv hade overrulat tidigare under dagen. Fint av Mohammed att komma med ett par stöttande ord, även fast jag såklart inte var inblandad i det hela.

***

Under tisdagen hade vi hela tre svenskar inblandade då Elias Ymer fick en lucky loser-spot efter att Berrettini dragit sig ur p.g.a Covid. En superchans för Elias med tanke på att han inför kvalet knappt hann bolla in då han spelade en gruschallenger. Garin väntade i den första omgången och även fast Garin inte direkt är någon grässpecialist är det heller inte en spelare man bara går ut och slår. ”Eli” hade inte mycket att sätta emot och Garin vann i tre raka set.

Mikael Ymer och Rebecca Peterson fulländade denna supertisdag ur ett svenskperspektiv. ”Mike” hade 2-0 i set från dagen innan då drabbningen avbröts p.g.a mörker klockan 21:10 lokal tid. Mikael hamnade snabbt i ett 0-3 underläge mot Altmaier men stod för en imponerande vändning och vann med 7-5 i tredje set. En komfortabel insats och en komfortabel matchup för ”Big Mike”. Tysken Altmaier är väldigt offensiv, sprider en hel del bollar över fem set och har inte säkerheten att utmana svensken över längre tid. Jannik Sinner väntar nu i den andra omgången och italienaren har på senare tid tagit hjälp av supercoachen Darren Cahill för att få ordning på grässpelet där Sinner inte känner sig trygg. Mikael har alla möjligheter att skrälla och ta sig vidare till en tredje omgång här!

***

Mikaels uttalande om varför han inte spelar Swedish Open i sommar har minst sagt gett eko i landet.

***

Avdelning bra bildmontage!

***

Mikaels presskonferens efter vinsten mot Altmaier finns att lyssna på i sin helhet här.

***

Sista intervjun som gjorde sent igår med Rebecca Peterson kväll tisdag är den sista vi gjorde innan vi lämnar skutan. Rebecca var inte helt nöjd med domarens beslut att fortsätta spela de två sista gemen vid underläge 3-4 i tredje set när klockan tickade in på 21:15 och det verkligen var mörkt därute. Rebecca förlorade de två efterföljande gemen och visst, det var samma förhållanden för båda men Schmiedlova hade breaket och serven vid 4-3. Det är klart att det underlättar. Samtidigt ville Rebecca inte lägga alltför mycket fokus på det utan medgav att hon var stolt över sin insats då hon gick på kryckor för 5-6 veckor sedan.

Vi gled in på Båstad och damernas kommande tävling som går under namnet WTA-125 och som alltså inte klassas som en WTA-tävling utan som en större Challenger. Det blir snurrigt med namnet och det blir framförallt snurrigt när tävlingen själva gör allt i sin makt för att det ska låta som en riktig WTA-tävling.

Rebecca var tydlig där att hon saknar en WTA-tävling på svensk mark och hoppas att den frågan är löst inom en snar framtid.

***

Nu lämnar vi som sagt skutan här i Wimbledon. Det blev ett par intensiva och bråda dagar vilket man gillar såklart när det händer grejer, för att citera min gode vän Patrik Ragan.

På söndag väntar kommentering i finalerna av Beddinge Sommartour, fint det. Tills dess kommer vi sköta en någorlunda intensiv/slentrianmässig rapportering av Wimbledon från hemmaplan, framförallt via vårt Instagramkonto. Hörs där!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.