TP On Tour: Summering av Tampere Challenger!

Tampere Challenger. Det har varit en ära. Men nu är det faktiskt dags att säga adjö. Redan.

Bloggen, den har inte direkt varit aktiv här i fina Tammerfors. Kanske har ni lagt märke till det. Kanske inte.

Anledningarna är många och det vore inte värdigt att rabbla upp alla olika störningsmoment som lett till detta kadaver.

Men en anledning stavas VOI. De där elcyklarna är bra beroendeframkallande ja.

Hur som haver, här ska dagarna i Tammerfors och Tampere Open summeras. Det blev totalt 3 nätter och denna gång stavades hotellvistelsen Norlandia Care Hotel.

Beläget mitt i ett enormt sjukhuskomplex. Tydligen låg det ett visst ”Surgeon Center” på nedersta våningen. Nära och bra om olyckan skulle inträffa.

Ca 20 minuters gångavstånd till tennisen och Tampereen Tenniskeskus som det heter.

Tammerfors påminner, av uppenbara anledningar, mycket om Sverige och folkets svenska här, den är inte på topp, men standarfraserna finns där.

Anläggningen ligger mitt ute i en skog och lite surrealistiskt är det ändå att spelare rankade strax utanför 100 i världen upp till 300 gör upp om ATP-poäng mitt ute i ingenstans. Vid en random finsk skog, liksom.

Man blir lätt kär i Tampere Open. Inte minst för att det spelas Challengertennis, det är inte överdrivet smockat av folk som mycket väl kan förstöra upplevelsen helt och hållet, men mer för att det är just Challengertennis.

Oftast är spelarna rankingmässigt på gränsen in till topp-100 och bara några placeringar ifrån fina ATP-touren, vilket garanterar en helt annan ekonomisk trygghet.

Spelarna på Challengertouren har knappast råd med större team resandes med sig och prispengarna är inte direkt skyhöga.

Vinnaren i singeln i Tampere får ca 6000 euro och dubbelvinnarna får 2670 euro, som ska delas på.

Kvalitén på tennisen, den är skyhög och en ren njutning att bevittna.

***

Såhär ser det ut från utsidan av Norlandia Care Hotell om nu någon undrar…

***

Lite bilder på Tenniskeskus Tampere ska vi också lösa.

***

Fyra svenskar har vi sett här. Bröderna Ymer, Andreas ”Sillen” Siljeström och Markus Eriksson. Just det! Höll på att glömma. Anton Hjertquist, salkaren född 2000 fick WC till kvalet, hur nu det gick till? Han tog ett gem mot 486-rankade Fabian Reboul från Frankrike.

***

Separata videointervjuer finns med bröderna Ymer vilket ni hittar här nedan i länkarna. Även fast Elias och Micke nog inte ville erkänna det själva tror jag de mår bra av lugnet ute i de finska skogarna, långt borta från den orimliga press som sätts på bröderna i samband med våra ATP-tävlingar på hemmaplan.

Mikael, kungen av tresetare, har avfärdat både Botic Van De Zandschulp och Patrik Niklas-Salminen efter tre set och det har inte sett helt prickfritt ut, men svensken hittar sätt att vinna matcher. Vilket inte är helt oviktigt nej.

Skulle Mikael slå Pedja Krstin (hur uttalas efternamnet egentligen) och Elias besegra Blaz Rola, ja, då får vi Mikael Ymer VS Elias Ymer i lördagens semifinal. Fint det.

***

Markus Eriksson och den levande legendaren Tuna Altuna från Turkiet, mannen med tourens skönaste namn, teamade upp i Tampere.

Federico Coria och Martin Cuevas ska jag inte säga råtankade, men tankade, det gjorde man. 6-4, 6-3 och Altunas nya och något obskyra serve fanns det många frågetecken på inför kvartsfinalen mot förstaseedade Arends/Pel.

Eriksson briljerade inledningsvis, Tuna Altuna likaså och man hade breaket och ledning 4-2 i första set. Sedan kom en dipp från Tuna, och då var det inte så mycket att snacka om. För övrigt nog den enda spelaren genom tiderna som blivit nollad i en ATP-final, Tuna Altuna. 6-0, 6-0 i Istanbuls ATP-final 2017 tillsammans med Alessandro Motti från Italien. Men en jävligt fin och sympatisk herre, Tuna, som inte drar sig för intervjuer och dylikt. En mästare på den fronten!

***

Andreas Siljeström och Elias Ymer förlorade också sin kvartsfinal mot Zhurbin/Nedelko från Ryssland. 6-3, 1-6, 10-7.

Man räckte tyvärr inte till i slutskedet och ”Sillen” hade enligt utsago nackspärr och spelade på smärtstillande. Ny chans nästa vecka igen i Sopot – Polens motsvarighet till Båstad!

***

Vad säger ni, håller challengerbuffen i Tampere Open?

***

Jag har fått många frågor om hur pressfikat är i Tampere Open. Det existerar inte. Så kan det vara ibland. Kämpar vidare här…

***

Nej, där får vi nog avrunda helt enkelt. Hemresa väntar just nu och detta skrivs vid 14-tiden på torsdagen. Om någon timme drar kvartsfinalerna igång i tävlingen, men de får man helt enkelt försöka följa via livescoren.

Elias Ymer, Andreas Siljeström och Mikael Ymer spelar Sopot Challenger nästa vecka, om nu den sistnämnde vinner kvartsfinalen och således får ett special entry. Det vattnas i munnen redan nu. Kanske får ”grinden” helt enkelt fortsätta och Sopot, återigen, Polens motsvarighet till Båstad, får sätta stopp på denna något härliga och smått obskyra rese-grind som nu snart pågått i en månad.

En podd med Markus Eriksson släpps inom kort. En videointervju med Tuna Altuna och lite annat material i videoformat släpps också inom kort. Kika gärna in Tennisportalens Youtubekanal!

***

Tack återigen för att ni tagit del av det vi gjort och vi hörs snart igen!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.