Blogg: Utcheckad, incheckad och ny tvist i Kevin Chahoud-gate?

Bloggen kör vidare från Paris och det med en rad nya händelser som vi givetvis ska printa ner i skrift. Nu kör vi.

Då vart man utcheckad från det obskyra Appart City Velizy som av någon mycket oklar anledning kör lila färg som någon ”default colour”. Hotellkorridorerna, receptionen, det lilla gymmet – you name it.

Jag vet inte riktigt vad som lockar med färgen lila, men snyggt är det inte och man får inte direkt några ”sköna vibes” för att uttrycka sig ungdomligt.

Hur städningen gick under veckan? Trots diverse städvagnar på våning 7 lyckades aldrig just städvagnen hitta in till rum 710 av någon högst oklar anledning. Jag är nu i efterhand inte alls bitter, men någon trevlig recension på TripAdvisor kommer det inte direkt skrivas. Snarare det motsatta.

***

Vi hade en svensk i farten under måndagen. Caijsa Hennemann. Det blev två raka set, 6-4, 6-2 mot italienskan Melania Delai och Hennemann är nu vidare till åttondelsfinal i juniortävlingen. Otroligt kul! Speciellt med tanke på att Caijsa i fredags förlorade kvalfinalen och enligt henne själv var helt förstörd efteråt. Hon fick som bekant en lucky loser-biljett in i tävlingen och har verkligen förvaltat den på bästa sätt. En intervju med Caijsa finns på Tennisportalen och där kan ni ta del av hennes tankar efter match.

Allt som allt en mycket stabil insats av Caijsa som var riktigt tung från sin forehandssida. Backhanden spelar hon så löjligt säkert och enkelt med, smart, och hennes attityd på banan måste man bara gilla. En riktig fighter!

***

Jag hade förmånen att sitta bredvid Melania Delais coach på bana 5 under matchens gång. Ständiga coachingtips mellan poängen och en avhyvling på italienska efter att Delai slagit till med en tweener vid underläge i andra set. Jag förstår inte italienska, långt ifrån, men tillräckligt mycket för att förstå vad som är en avhyvling och inte.

***

Flygbiljetten fick ändras från måndag kväll till torsdag kväll via Norwegian då min ackreditering i tävlingen förlängts. Några hundra riksdaler fick det kosta men det var det värt.

Letandet av boende får vänta ett dygn till och jag får tacka Rickard Hansson som är på plats i Paris och bevakar tävlingen för Överodds.se.

Rickard erbjöd sig en beskärd del av sin bäddsoffa nånstans söder om Paris, jag har ingen riktig koll på vart lägenheten är lokaliserad, men det uppskattas givetvis att Rickard visar på en sådan gästvänlighet när han egentligen inte ens behöver. Stort! Även stort att den turkiska flaggan pryder lägenheten. Türkiye!

***

Vad bevakades mer under måndagen? Inte jättemycket, men det blev två set i Khachanov – Del Potro och inte så mycket mer än det. Caijsa Hennemanns match såg jag som ni vet vid det här laget och också hennes dubbel där hon förlorade tillsammans med Anzalotta-Kynoch från Puerto Rico mot Charaeva/Tikhonova.

Mer än så blev det inte. Grinden framför burken/skärmen blev för påtaglig och det är på tok för lätt hänt för skärmen, det är riktigt bra grejer det.

***

Caijsa bloggar från tävlingen vilket vi på Tennisportalen självklart gillar lite extra. Blogg är bra grejer.

http://blogg.hennemann.se

***

Vi kan glatt meddela att vi inom kort släpper en podd med Rickard Hansson från överodds! Rickard har varit på plats i Paris sedan dag 1 i tävlingen och är kanske den i landet som har bäst koll på det som händer på WTA-touren. Ett gott samtal utlovas.

***

Ny tvist i Kevin Chahoud-gate? Det är möjligt. Kevin spelar dubbel idag onsdag med Youcef Rihane från Algeriet. Givetvis kommer det dyka upp en request i media centret inför matchen och efterspelet ska bli mycket intressant att följa. Vi lovar givetvis att uppdatera er under kommande blogginlägg.

***

Ett kortare klipp spelades in under gårdagen där Rickard agerade programledare och jag som någon slags tyckare. Länkar det nedan.

***

Gustaf Ström spelar också i dubbeltävlingen under onsdagen. I par med Beloborodko från Ukraina ska man försöka besegra Anselmo/Pourroy från Frankrike. Vid förlust väntar hemgång och sign in till Näsbypark Sommartour. Hyfsade kontraster men ändå charmigt på samma sätt. Från Franska Öppna till Näsbypark Sommartour. Det måste ändå folket som jobbar med sommartouren mjölka på bästa sätt med affischer och dylikt!

***

Dagens middag förtärdes inne på området nere i media restaurangen under bana 5. Lite gummi fick man när man såg Wilander och Corretja bara några bord dock, samtidigt som man körde ”brick-middag”. En trött kycklingsallad (ingen pasta), en magisk dessert som spontant kändes som någon variant av fattiga riddare och våfflor, plus vaniljkräm, en pepsi max och några fruktbitar i form av vattenmelon och ananas. Hela kalaset gick på 22 euro och badgen täckte hälften av notan. Fransoserna vet hur man tar betalt.

***

Idag kör vi åskådar-grind igen. Nishikori VS Nadal, Federer VS Wawrinka, Flipkens/Larsson VS Melichar/Peschke och givetvis: Chahoud/Rihane VS Jacquet/Marmousez samt Ström/Beloborodko VS Anselmo/Pourroy. Allez!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Tack för dina reportage! Roligt att läsa om lite saker vid sidan av tennisen. 🙂 (Jag syftar t.ex på käket och det höga priset på käket. Sådana detaljer stör inte helhetsbilden eftersom det är så tydligt i reportaget att det är tennisen som är huvudsaken.)

    • Hej Joachim! Tack för att du ofta är inne här och skriver. Ledsen för sent svar. Kul att du gillade reportagen från Paris. Förhoppningsvis blir de lika läsvärda nu under Wimbledon… 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.