Blogg: Vad händer nu?

Ingen ATP/WTA/ITF tennis fram till 8:e juni.

Vad händer nu?

Med ett par dagars distans till ATP/WTA och ITF:s senaste beslut kring coronaviruset är det lika bra att damma av ett inlägg här på sidan.

Om nu någon missat det så kommer det inte att spelas någon professionell tennis fram till 8:e juni och ska man tro på rykten och uppgifter vi fått in är tävlingarna som spelas efterföljande vecka, med start 15:e i juni, högst tveksamma i nuläget. Så som allt ställs in nuförtiden skulle det inte förvåna ett dugg om vi inom kort också får höra att Wimbledon också ställs in/skjuts upp.

***

Hur bör man då bäst spendera sin värdefulla egentid fram till touren sätts igång igen? Personligen kan jag rekommendera serien ”The Wire” på HBO Nordic. Senast jag kollade hade serien bäst betyg av alla serier genom tiderna på IMDB.

Till alla tennisälskare räcker det med att skriva in valfri tennisspelares namn på Youtube och så är man fast i några timmar. Själv kom jag över ett riktigt fint highlightspaket mellan Elias Ymer och Sebastian Fanselow i Pune Challenger 2018. Otroliga bollar där.

***

Vad hände här egentligen? Roland Garros fick någon sorts härdsmälta och beslutade sig för att flytta tävlingen till 20:e september. US Open avslutas 13:e september och tanken är då att det ska spelas ytterligare en slam bara en vecka senare – på en annan kontinent och ett annat underlag?

Det blev inte bättre när uppgifterna sipprade ut om att fransmännen tagit beslutet helt utan någon som helst diskussion med spelare och olika förbund. Laver Cup, förvisso en uppvisningsturnering, gick ut med att pika fransmännen offentligt.

***

Roligt klipp som beskriver läget i tennisvärlden just nu:

***

Någon som inte verkar ha hängt med i Corona-utvecklingen är Stefanos Tsitsipas. Grekens sociala medier har sedan urminnes tider kantats av märkliga inlägg och citat som han nog inte riktigt förstår själv men det som tog priset var klippet som vi bifogar nedan.

Tsitsipas befann sig tidigare under veckan i Queens Club i London och undrade helt enkelt vart alla människor tagit vägen…

***

Podden Source kommer i fortsättningen öka i antal avsnitt per vecka nu när tennissäsongen ligger helt nere. 2-3 avsnitt per vecka är målet med start från imorgon måndag. Då gästas vi av Linus Eriksson, tränare till Jacqueline Cabaj Awad!

***

Förbundets förklaring i efterhand till att man valde att gå in och göra en Nordkorea i intervjun med Mikael Ymer kändes högst påhittad och efterhandskonstruerad.

Om Mikael Ymer både har en kamera och en kanske lite för stor mikrofon av märket Røde riktat mot sig, på nära håll, ja, då borde det vara tydligt att det faktiskt pågår en intervju…

***

Den 10:e april arrangerar vi den andra upplagan av TP Open, såvida regeringen och RF inte beslutar om en fullständig lockdown som skulle innefatta idrottsföreningar. Ett sådant beslut hoppas vi givetvis inte på. Samtliga matcher kommer att livestreamas (!) via fina Sporteye.

Spelare som just nu är bekräftade: Simon Freund, Jonathan Mridha, Linus Carlsson Halldin, Leo Borg, Sebastian Abboud, Karl Friberg, Rafael Ymer och Lord Harry Wendelken.

***

Tips på idéer och olika grepp här på sidan och i podden tar vi tacksamt emot i DM på våra sociala medier eller via alexander@tennisportalen.se – tack!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Det finns en enorm skillnad på ”media” och ”media” som en del verkar ha verkligen svårt att förstå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.