Bröderna Ymer vidare i Båstad: ”Fokuset låg på att hitta lösningar”

Bröderna Ymer vann båda sin respektive första-runda i Båstad Challenger under tisdagen. Elias vann den upphaussade popcornmatchen mot Carl Söderlund komfortabelt men Mikael fick det desto tuffare mot 179-rankade Inigo Cervantes. 

– Det var väldigt mycket liv i bollen och jag fick ingen kontroll riktigt, sa Mikael Ymer efter matchen.

6-4, 6-4 blev segersiffrorna för Elias Ymer mot Carl Söderlund. En match som på förhand talade om popcorntennis och kvalitativ tennis men drabbningen levde aldrig riktigt upp till förväntningarna. Elias Ymer hade full kontroll från start och blev aldrig riktigt hotad mot en för dagen energilös Söderlund.

– Jag är nöjd över att klara första-rundan som är tuffast, sa en mycket fåordig Elias Ymer efter matchen.

Mikael Ymer förlorade första set efter bara trettio minuter på matchklockan med 1-6 mot Cervantes men kunde sedermera vinna efter att ha höjt sitt spel rejält. 1-6, 7-5, 6-3 till Mikael som hade fokus på rätt saker efter en trögstartad inledning.

– Mitt fokus gick på att hitta lösningar så att jag får en ny chans och kan spela imorgon (onsdag), det är jag glad över, sa Ymer efter sin seger.

En seger som förståeligt nog betyder väldigt mycket för Mikael som haft en tuff period de senaste veckorna med pendlande resultat.

– Jag har inte vunnit någon match i en Challenger i år och det är skönt att få en bra start här med Peter (Lundgren, reds.anm). Jag får en till chans att prestera bättre imorgon.

 

Höjdpunkter från bröderna Ymers respektive matcher ser ni här nedan.

r

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Hej. Intressant läsning, men jag hoppas att ni slutar med att automatiskt dra igång en musiksnutten varje gång man går in på sidan. Sjukt irriterande för mig och mina kollegor :).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.