Cabaj Awad och Bergevi affischnamn i TP/Gardell Open RQT: ”Oerhört stolta över startfältet”

16 hjältar kommer på fredag/lördag i RQT göra upp om titeln och 10 000 SEK i vardera klass. ⚡️

Tournament Director Alex Theodoridis har haft ett svettigt dygn men kan nu pusta ut inför helgens tennisfest.

– Igår torsdag hade vi totalt 3 avhopp, däribland defending champion Tilde Strömquist som åkte på en riktigt tuff skada såhär kort inpå tävlingen. Det var bara att ta fram den gula katalogen och slå ett par signaler till Egypten-svenskarna i form av Julita Saner och Julia Lövqvist som bara någon timme innan samtalet hade spelat klart sina matcher.

Theodoridis fortsätter:

– Lea Nilsson, född 2008 och bollkalle (!) senast i tävlingen tar den sista platsen i tjejernas startfält och det här är en tjej som trots sin ringa ålder har en otrolig träff på kulan.

Patrik Ragan, Player Service manager/speaker/kommentator och kebabälskare, ser fram emot en ny upplaga i RQT, Stora Wäsby.

– ”Julle” (Julius Demburg) och Landsberg (Johan) gör ett grymt jobb på RQT tillsammans med övrig personal och det känns som att komma hem igen. Jag menar det verkligen. Det ska bli kul med en ny tävling där spelarna visar känslor och framförallt tillåts att visa känslor. Här får man ingen code violation i onödan inte. Som de flesta nog kanske redan vet så gillar jag när spelare visar känslor och ja, jag längtar tills vi sätter igång kalaset 16:00 på fredag!

Indien-svenskarna, Jonathan Mridha och Filip Bergevi dyker upp i RQT vilket också blir den sistnämndas debut i TP/Gardell Open!

– Vi är oerhört glada över att knyta till oss vad som kanske nu är tennissveriges hetaste radarpar och då tänker jag framförallt efter duons insatser i förbundets olika vloggar producerad av Torbjörn Dencker. Vi undersöker om det är möjligt att tillaga någon form av indisk och kulinarisk upplevelse i samband med matcherna så killarna känner sig hemma igen, kommenterar Patrik Ragan.

Jacqueline Cabaj Awad, den femte bästa damspelaren i Sverige, vann sommarens upplaga och tog då hem den största prischecken i tävligens historia – 50 000 SEK!

– Det är klart att vi är supernöjda med att knyta till oss ett så tungt namn som ”Jackie” ändå är i tennissverige. Jag måste medge att vi gick i tuffa förhandlingar med coach/agent/poddstjärnan Linus Eriksson men vi gick i mål. Efter många duster. Jag är helt säker på att Jacqueline hade sålt en och annan biljett till tävlingen, om nu vi inte haft en stundande pandemi, säger Alex Theodoridis och fortsätter.

– Vi är framförallt nöjda med mixen på startfältet med ”äldre” och mer rutinerade namn som storservaren Christian Samuelsson, Gulbis-dödaren Lucas Renard och Susanne Celik. Den sistnämnda är inte direkt gammal med sina 26 jordnsnurr, men blir kanske i sammanhanget det i och med att den yngsta spelaren är snart 13 år fyllda (Lea Nilsson). ”Susie” hade innan sina skadeproblem nått en ranking på 150 i världen och spelat Grand Slam-kval. Det är en klasspelare, helt klart.

– Sebastian Abboud, Jeiden Saidizand, Connor Van Schalkwyk, Sebastian Eriksson, Klara Milicevic, Maria Petrovic och Vaida Matuseviciute har vi inte nämnt. Lika bra att göra det nu. Spelarna faller inom kategorin Next-Gen och det ska bli oerhört intressant att se vad de kan uträtta i tävlingen. Klara Milicevic är landets bäst rankade junior på tjejsidan (#90), Maria Petrovic nådde semifinal senast i RQT och kommer bli hyperfarlig.

– Sebastian Eriksson är tennissveriges hetaste 05:a som gick till två raka finaler i Vintertouren alldeles nyligen. Sebastian Abboud, född 2002, har ett oerhört stort spel i sig och kan slå vem som i helst i svensk tennis när han får alla bitar att klaffa. Connor Van Schalkwyk, född 2004 har sin bas i Södertälje under Yerko Mullers vingar och representerar Namibia i Davis Cup. Hans senaste träning som nu florerar på vårt Instagramkonto visar att träffen på kulan är ruggigt het.

– Sist men inte minst har vi Vaida Matuseviciute (född 2006) från KLTK. En fighter utan dess like. Hon fick inte ihop bitarna senast i TP Next Gen Open men kommer med en revanschlusta som bådar gott för hennes insatser!

För pressackreditering, kontakta Alex Theodoridis på Alexander@Tennisportalen.se

För sponsorfrågor, kontakta Patrik Ragan på Instagram (Patrik_Ragan)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.