Caijsa Hennemann: ”Tävlingsledaren lovade onsdagsstart”

Caijsa Hennemann hade en fin vecka i Båstad 25K med semifinal i singeln och titel i dubbeln. I denna intervju får vi höra analysen från Caijsa samt om ett horribelt beslut från en viss tävlingsledare…

Caijsa Hennemann! Hur ser du på veckan i Båstad och vad ger du dig själv för betyg?

– Veckan började rätt så tufft i Båstad faktiskt. Jag landade från Cairo söndag lunch och hade inte sovit på hela natten pga nattflyg. Min fot var lika svullen som en fotboll och jag skulle byta utrustning under måndagen. Så det var en seg träningsdag på måndagen, men glädjande hade jag fått klartecken att jag först skulle spela singel på onsdag. Men trots detta stod jag på spelschemat på tisdagen och där och då bröt jag faktiskt ihop. Jag var inte alls förberedd på match och visste inte ens om min kropp var redo. Men där och då var det bara att göra det bästa av situationen och lägga upp en plan för att vinna mot Maileen Nuudi från Estland, som jag hade koll på sen veckan i BJK Cup.

– Jag spelade väldigt bra och var otroligt lättad när jag vann matchen. Jag tycker även att jag spelade bra stora delar av de resterande matcherna också och riktigt kul att vinna dubbeln och gå till semi i singeln. Sen i semin är jag inte alls nöjd med min insats. Jag var inte trött i kroppen men var inte där mentalt. Det var aldelles för mycket tankar i mitt huvud från första till sista poäng och jag kunde inte tänka klart. Men i det stora hela ger jag mig ett bra betyg pga att det känns som jag är på rätt väg i min utveckling. Jag försökte bli lite bättre varje dag och därför hade jag fått ett bra betyg även om jag hade förlorat i första omgången.

Vad sa tävlingsledaren när han blev konfronterad?

– Jag frågade hur detta kunde hända men fick inget riktigt svar, men fick höra i efterhand att han hade glömt.

Tuffa förhållanden i Båstad med vinden såg jag via streamen. Känner du dig komfortabel i de förhållanden som var eller blir man aldrig van så att säga?

– Ja, man får nog vänja sig med vinden här i Sverige, haha. Men helt ärligt så känns nästan allting som vindstilla för mig nuförtiden efter dagarna i Antalya under BJK Cup. Så mycket som det blåste där kommer det nog aldrig mer göra under en tennismatch. Så jag känner att vinden är min vän.

Hur känns formen/foten annars?

– Kroppen känns bra nu efter veckan i Båstad och just nu är jag bara sjukt laddad för att gå in och spela i Varberg. Men framförallt fortsätta jobba varje träning och match på att bli lite bättre. Jag vill bli den bästa versionen av mig.

Hur mycket betyder dessa svenska tävlingar på hemmaplan för er och hur annorlunda är det, och på vilka sätt är det att annorlunda, att spela en futuretävling på hemmaplan jämfört med säg en random future i Monastir med allt vad det innebär…

– Att spela i Sverige och känna de här extra stödet runt omkring är så värdefullt. På läktaren från sin familj, vänner, spelare och tränare betyder så mycket, mycket mer än vad man kanske kan tro. Sen är det så mycket roligare under sådana här veckor när man kan träffa alla andra svenska spelare både på och utanför banan. Jag känner verkligen själv att man får så mycket mer energi under dessa tävlingar och det är viktigt för juniorerna att vara i den här miljön också. De kanske inte vinner nu, men de får så mycket nya erfarenheter och får se hur de andra spelarna tränar, värmer upp, hanterar motgångar.

Är våra svenska tävlingar bättre organiserade än utländska skulle du säga eller skiljer det sig inte alls?

– Svenska tävlingar är bra organiserade och det sköts som oftast ”by the book”. Därför uppskattas nog dessa tävlingar av alla spelare.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.