Caijsa Hennemann vidare i Franska Öppna: “Jag njöt av varje sekund”

Franska Öppnas juniortävling rivstartade under söndagen där hela tre svenskar är i farten. Först ut: Caijsa Hennemann som i övertygande stil besegrade 13:e-seedade Anastasia Tikhonova, 6-4, 6-2.

– Jag njöt verkligen av varje sekund ute på banan, summerade Hennemann till Tennisportalen direkt efter match.

Paris — Fredagens kvalfinal i Franska Öppna för Caijsa Hennemann slutade med en vinst för italienskan Federica Rossi efter 7-5, 4-6, 6-3 och där grusades Caijsas planer på att spela karriärens tredje Grand Slam-tävling, trodde hon. Sent samma kväll dök ett mail upp i inkorgen.

Avsändare: Roland Garros. Vad det stod? “Grattis till Main Draw.”

– Det tog så lång tid innan jag fattade vad det handlade om och jag blev så lycklig, säger Caijsa och fortsätter.

– Jag började nästan gråta. Jag gick från att vara helt förstörd hela dagen till att bli överlycklig på en sekund.

Caijsa fick också en lucky loser-biljett in i Wimbledons juniortävling 2018 men bröt ny mark i och med dagens vinst mot Tikhonova. Vinsten, hennes första någonsin i Grand Slam-sammanhang, kom efter en väldigt övertygande insats.

– Jag hade en ganska tydlig spelplan som jag tyckte jag följde från första boll. Jag gick verkligen in helt avslappnat, eller inte helt avslappnat kanske, men jag njöt verkligen av varje sekund ute på banan.

– Jag försökte som sagt spela enligt min gameplan och tyckte verkligen att jag fick ut rätt resultat.

Caijsa har varit på plats i den franska huvudstaden sedan i tisdags tillsammans med hennes tränare på Good To Great, Martin Öhrman, men tränade först på huvudområdet i Franska igår lördag.

En hel del spelare har tidigare vittnat om hur Grand Slam-tävlingarna medför en helt annan anspänning än vad som kanske sker under resterande del av året. Caijsa håller med, men har också hittat en balans i det hela.

– Det här är det största du kan spela som junior och det är klart att det är en helt annan känsla att spela här. Det är så mycket mäktigare. För egen del tycker jag bara det är roligt och jag kände ingen riktig nervositet idag. Jag gick in helt avslappnat och njöt verkligen av varje sekund. Det är häftigt att få uppleva och det blir ju mer än en vanlig turnering för min del, helt klart.

– Det här är det största du kan spela som junior. Det är klart att det blir en helt annan känsla att spela här, och så mycket mäktigare, men för egen del tycker jag bara det är roligt. Jag kände ingen riktig nervositet idag utan gick in helt avslappnat och njöt verkligen på banan. Det är häftigt att uppleva detta och det blir mer än en vanlig turnering.

Caijsa fortsätter.

– Jag älskar att vara här och det är som jag sa tidigare under året i Australien, det är verkligen här jag vill vara och spela. Det är jättehäftigt att bara gå runt här och spela på samma banor som proffsen. Det kan inte bli bättre.

Nu väntar italienskan Melania Delai, 87:a på juniorrankingen, i den andra omgången.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.