Caijsa Hennemann: ”Min största seger i karriären”

Swedish Open 2021 rivstartades med svenskdrabbningen mellan Caijsa Hennemann och Vanessa Erzös.

Resultatet? 6-0, 6-1 till Caijsa Hennemann.

Följande är ett transcript från Caijsa Hennemanns presskonferens i Båstad:

Vad är du mest nöjd med idag?

– Det är att jag kunde gå in ganska avslappnat och vara fokuserad på mig själv och mitt spel. Det är lite speciellt att spela här och framförallt att möta en svenska på hemmaplan, jag har känt Vanessa sedan jag var 8 år gammal. Jag gjorde vad som krävdes för att vinna och jag är jättenöjd.

Du har vunnit SM-guld tillsammans med Vanessa och ni har som du säger växt upp tillsammans och är bra vänner. Kändes det konstigt att möta henne på centercourten eller försöker man tänka bort det?

– Självklart är det annorlunda att ställas mot varandra här i Båstad men vi har spelat match så sjukt många gånger tidigare. Jag fokuserade bara på mig själv och försökte tänka som att det var vilken match som helst.

Hur låter det om du sammanfattar säsongen hittills, hur känns spelat nu jämfört med tidigare i vår?

– Jag tycker att jag tar steg för steg hela tiden och att jag är på rätt väg, utvecklar bitar i mitt spela vecka efter vecka.

Är det något specifikt i ditt spel du känner att du behöver förbättra för att gå in i tävlingar på den här nivån utan WC?

– Absolut, det gäller att vara aggressiv på varje slag och i varje duell. Gör du ett dåligt slag här så är bollen över, det handlar mer om att kunna spela på en väldigt hög nivå en hel match.

Rankingmässigt tar du ett litet kliv här. Vinsten ger dig 15 WTA-poäng. Hur ser du på det som väntar efter detta?

– Det underlättar oerhört mycket. Jag började 2021 med att kvala i 15K-tävlingar. Nu lär man slippa det gissar jag och kanske mer spelar kval i 25K-tävlingar, jag vill hela tiden ta steg mot högre nivåer.

Har du något uppsatt rankingmål för i år?

– Jag tänker mer att i början av nästa år spela fler 25K-tävlingar. Det är klart att man vill klättra upp hela tiden på rankingen men det är inget specifikt rankingmål som jag har.

Vad säger du om den generella nivån i svensk damtennis och är det någon spelare utöver Vanessa som du kanske har en närmare relation med?

– Jag tycker att vi är på gång och jag vet att vi alla kan spela på en väldigt hög nivå. Det såg vi inte minst senast i Turkiet när vi var ett så sjukt stort gäng, vi är där. Så länge vi pushar varandra och hjälps åt tror jag att det kan bli riktigt bra.

Vad känner du av intresset i svensk tennis både från media och publik?

– Att komma hit till Båstad nu när det är lite publik är det klart att man känner att det finns intresse men samtidigt hade man önskat ännu mer av det.

Tycker du det är din karriärs största vinst?

– Absolut, jag har verkligen inte vunnit en match på den här nivån och inte ens varit i närheten av det. Absolut!

Hur rankar du denna seger jämfört med din kvartsfinal i Franska Öppnas juniorklass?

– Junior och senior är två olika världar.

Hur mycket sporras man av en spelare som Rebecca Peterson? När du spelade final mot henne förra året i Falkenberg Sommartour kunde man höra i streamen när ni pratade efter matchen och du nämnde hur mycket hon betydde för dig och andra svenska spelare.

– Hon är vår bästa spelare på damsidan och jag ser upp till henne jättemycket. Jag gillar verkligen hur hon spelar och att hon kommer hit och får se henne spela igen tror jag vi alla uppskattar. Man tittar på vad hon gör, läser om henne och hon betyder jättemycket för oss alla.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.